Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

A fost identificată prima persoană care a murit în urma infernului izbucnit la “Matei Balș”. Familiile celor decedați, chemate la INML

O călugăriță este prima persoană care a fost identificată dintre cele care și-au pierdut viața în urma infernului izbucnit la Institutul Național de Boli Infecțioase “Prof. Dr. Matei Balș”. Femeia fusese internată de o săptămână și, deocamdată, nu se știu mai multe informații despre cazul său. În cursul acestei zile au fost chemate la INML rudele celorlalți oameni care au murit ieri din cauza incendiului devastator care a cuprins Pavilionul 5.

A fost identificată prima persoană care a murit în urma tragediei de la “Matei Balș”

Astăzi, 30 ianuarie, au fost făcute primele necropsii ale victimelor incendiului de la “Matei Balș”. Potrivit celor de la INML, prima persoană decedată care a fost identificată este o călugăriță. Inițial, recunoașterea s-a făcut după o cruce purtată la gât. Fratele ei a mărturisit că a fost internată în urmă cu o săptămână de reprezentanții mănăstirii la care se afla. Oficialilor lăcașului de cult li s-a transmis că pot ridica cadavrul luni, pentru că în weekend nu se lucrează la Institutul de Medicină Legală din București.

Medicii legiști au încheiat azi autopsiile în cazul a patru dintre victime și urmează să comunice procurorilor concluziile preliminare, relatează jurnaliștii de la Digi24. Cea de-a cincea victimă, femeia care a murit la scurt timp după incendiu nu a fost adusă la INML.

“Patru dintre victimele care și-au pierdut viața în incendiul de la spitalul Balș din capitală au fost aduse la INML, unde au fost chemate familiile pentru identificare”, a spus Ema Stoica, jurnalist Digi24.

Citește și: Crește numărul deceselor de la “Matei Balș”! Un bărbat de 70 de ani s-a stins din viață

Patru dintre pacienții mutați ieri dimineață după tragedia de la “Matei Balș” în alte spitale din București sunt în stare critică, intubați în secțiile de Terapie Intensivă. Starea celorlalți supraviețuitor este stabilă și, din fericire, cinci dintre ei urmează să fie externați. În timp ce doctorii se ocupă de răniți, anchetatorii continuă pe mai multe planuri dosarul deschis pentru ucidere din culpă.

Descoperă și: Medicul Cătălin Apostolescu a fost de gardă la “Matei Balș”, în noaptea tragediei: “Am auzit țipete de ajutor”

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *