Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Eugen Iancu, tatăl unui băiat decedat la Colectiv: „Suntem singura țară care nu învață nimic, oricâți oameni ar muri”

Declarații dureroase ale unui părinte care și-a pierdut fiul în urmă cu câțiva ani în tragedia de la Colectiv. Eugen Iancu spune că România nu se schimbă, oricâte nenorociri se întâmplă.

Eugen Iancu, tatăl lui Alexandru Iancu, 22 de ani, care a murit în Spitalul Sf. Ioan din București la trei săptămâni după incendiul de la clubul Colectiv, din 30 octombrie 2015, din cauza infecţiilor nosocomiale, a comentat, pe Facebook, despre incendiul produs vineri la Institutul Matei Balş, în urma căruia patru pacienți au decedat, scrie News.ro.

„Astăzi este despre Matei Balş. Nu pot să spun decât că suntem singura ţară care nu învaţă nimic. Suntem singura ţară în care oricâte tragedii s-ar petrece, oricâţi oameni ar muri, lucrurile rămân neschimbate, conducătorii rămân aceiaşi”, a scris, pe Facebook, Eugen Iancu.

Ulterior, Eugen Iancu a adăugat: „După fiecare incendiu, în instituții, în fabrici, depozite sau spații publice apare un pompier sau însuși Raed Arafat și ne spune că pompierii tocmai făcuseră un control în respectivul spațiu. Rezultatul controlului, o amendă sau un avertisment. Pompierii și-au făcut treaba, au bifat o vizită, și-au încasat banii, sunt absolviți de orice vină. Ah și să nu uităm: «Acest spațiu funcționează fără autorizație de la IGSU». Restul este poezie, intervenție exemplară, zeci de mașini, lumini colorate… «ancheta ne va lămuri (dar trec lunile și anii, iar rezultatele anchetelor nu vin, timpul trece, se uită), morți, mereu morți, același Arafat”.

„Arafat, care nu știe să numere morții”

„Iohannis vine la Matei Balș, Câțu este și dumnealui interesat de situație. Vor primi informările de la Arafat, același Arafat care știe să numere morții. An de an ne mor rudele, prietenii, vecinii, colegii în incendii care nu lasă în urmă nimic în afară de durere, niciodată nu se schimbă nimic, absolut nimic.”, a mai spus Eugen Iancu.

Un nou incendiu a izbucnit vineri dimineaţă într-un corp de clădire al spitalului Matei Balş. Au fost evacuaţi în jur de 120 de pacienţi. Iniţial autorităţile au anunţat trei victime, iar un pacient în stare gravă a fost intubat, dar a murit şi el.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *