Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Doliu în lumea presei. A murit jurnalistul Efim Josanu

Efim Josanu, unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști din Republica Moldova, a încetat din viață. Ultimii ani din viață i-a dedicat în exclusivitate jurnalismului din domeniul sportului, pasiunea sa pe durata întregii vieți, organizând și desfășurând campanii de promovare a sportului în localitățile țara sa.

Conducerea Instituției Publice Compania „Teleradio-Moldova” a transmis un mesaj de condoleanțe familiei, rudelor și tuturor celor care l-au cunoscut.

„Efim Josanu și-a dedicat întreaga viață jurnalismului, activitatea sa la Televiziune Națională fiind una prodigioasă în redobândirea libertății de expresie și formarea unor noi generații de jurnaliști. Efim Josanu s-a aflat printre promotorii emisiunii „Mesager” de la Televiziunea Națională, fiind redactor-șef al Departamentului Actualități în anii de renaștere națională”, scrie trm.md.

Cariera impresionată a jurnalistului

În perioada anilor 2009-2012, a fost vicedirector al Televiziunii Naționale, exercitând și interimatul funcției de director în 2012. În anul 2004, a publicat volumul „A fi”, care include toate articolele și interviurile realizate pe parcursul activității. A urmat un volum de eseuri, interviuri cu personalități basarabene „Cum poți deveni rege” (2005) și volumul „Cartea Jocurilor Olimpice” (2008), cu informații desfășurate despre edițiile Jocurilor Olimpice de până în 2008.

Efim Josanu a fost membru al Uniunii Jurnaliștilor din Moldova (1973) și al Uniunii Scriitorilor din Moldova (2005), președinte de onoare al Comitetului Național Olimpic al Republicii Moldova (din 2001), membru al Biroului Comitetului de sport al Consiliului Europei (Strasbourg, 1999-2001), membru al Comisiei Olimpice Europene (1998-2001). În 1996, Efim Josanu a fost distins cu Ordinul „Gloria Muncii”.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *