Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Cum vor fi recalculate pensiile romanilor?

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, prezenta la TVR 1, a vorbit despre recalcularea pensiilor.

”In acest moment as putea spune ca pensiile vor fi calculate pe baza legii in vigoare. Legea care a fost vanturata in fata pensionarilor va fi cel mai probabil prorogata pentru ca, in paralel cu calcularea pensiilor, sa pregatim o noua lege a pensiilor care sa aduca echitate in sistemul de pensii. Anul viitor pensiile urmeaza sa intre la plata in acest sistem nou.”, a declarat ministrul Muncii.

”Voi declansa ceea ce trebuia facut din iulie 2019, sa dau un ordin de ministru prin care sa fie revizuite toate dosarele de pensie.”, a mai spus Turcan.

Cum vor fi recalculate pensiile romanilor?

Ministrul Muncii a explicat ca recalcularea pensiilor nu prevede scaderi ale sumelor. Turcan a explicat ca persoanele care vor iesi pe formula de contributivitate cu o pensie mai mica vor ramane la acelasi nivel al pensiei.

”Nu se opereaza scaderi de pensii se realizeaza o recalculare pentru a introduce mai multi indicatori care sa introduca contributivitatea. Cei care au iesit pe formula de contributivitate cu pensii mai mici vor ramane la acelasi nivel al pensiei.”, a mentionat ministrul Muncii.

”Mai sunt tot felul de tipuri de beneficii pe care oamenii le-au avut in decursul timpului si care nu sunt luate in calculul actual al pensiilor. Nicio pensie nu va scadea”, a clarificat Raluca Turcan.

Aceasta a mai spus ca, in ceea ce priveste contributivitatea, exista disproportii uriase si subliniaza ca pentru unii romani s-au luat in calcul anumite sporuri si s-a creat un dezechilibru. In plus, ministrul a mai spus ca pensiile vor fi recalculate pe o noua formula care nu poate fi facuta public inca.

”Pensiile vor fi recalculate pe o formula care va fi introdusa in legea pensiilor. Pana cand nu voi discuta aceasta formula nu o voi putea face publica”, a mai declarat Raluca Turcan.

Procentul cu care vor fi majorate pensiile va fi anuntat odata cu primirea bugetului de stat.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *