Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Israelul interzice zborurile: „Sigilam ermetic tara”

Israelul va interzice zborurile de pasageri in incercarea de a preveni importurile de variante Covid.

Se pare ca noile reguli vor intra in vigoare pentru doua saptamani incepand cu ora 22:00 GMT dupa ce cabinetul israelian a interzis zborurile de pasageri mai devreme astazi, pe fondul temerilor privind noile variante, scrie The Guardian.

Potrivit Haaretz, primul ministru, Benjamin Netanyahu, a declarat in timpul sedintei de guvern: „Suntem inaintea intregii lumi. Nicio natiune nu a facut ceea ce urmeaza sa facem – sigilam ermetic tara ”.

Avioanele de marfa straine, avioanele de stingere a incendiilor si zborurile de urgenta medicala vor fi scutite de restrictie, scrie in presa.

„Pentru prima data”, evreilor nu li s-ar permite sa migreze in Israel, „decat daca este vorba de viata sau moarte”, a spus ministrul transporturilor, Miri Regev, potrivit Haaretz.

Decizia vine dupa ce guvernul a adoptat saptamana trecuta reglementari care impun tuturor persoanelor sosite pe aeroportul international Ben-Gurion sa prezinte un test de coronavirus negativ efectuat cu mai putin de 72 de ore inainte de aterizare.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *