Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Tentativă de înșelătorie pe OLX. Nu o să-ți vină să crezi la ce metode apelează „cumpărătorii”

 

Oamenii legii atrag atenția că au apărut diferite metode de înșelătorie. Cea mai recentă metodă este legată de vânzarea de produse pe site-uri, ocazie cu care își postează și un număr de telefon de contact. „Cumpărătorii” contactează vânzătorul pe numărul de telefon indicat, prin aplicația „WhatsApp” și pretind că sunt interesați de cumpărarea produsului din anunț.

Într-o astfel de situație, după o scurtă negociere la prețul produsului, de cele mai multe ori, îi comunică vânzătorului că a plătit prețul în avans. Ulterior îi sunt trimise niște link-uri, pe care trebuie să le acceseze pentru a intra în posesia banilor. În momentul în care vânzătorul accesează link-urile comunicate pentru a obține banii pe produs, de fapt este condus într-o fereastră de plată, unde îi sunt solicitate datele cardului bancar și astfel, în loc să primească banii, îi plătește sau face un transfer către contul bancar dorit de către „cumpărător”.

VEZI ȘI PREFECTUL DE TIMIȘ, LILIANA ONEȚ, ACCIDENT CUMPLIT LA SCHI!

A apărut o nouă metodă de înșelătorie

Un astfel de episod s-a întâmplat recent, când un astfel de „cumpărător” a vrut să-i fie trimisă camera prin transport olx. Din fericire, vânzătorul și-a dat seama la timp că ceva nu este în regulă și a continuat convorbirea într-o notă amuzantă.

” Anunțul,închiriez cameră de cămin Bularga e încă valabil? Aș vrea să știu în ce stare se află și cât timp a fost folosit. 

Camera este în stare perfectă, mobilată și utilată. Pentru mai multe detalii apelați telefonic.

Bine, aș dori să cumpăr. Îmi trimiteți transport OLX? „

Răspunsul vânzătorului a fost de-a dreptul amuzant:

„Doamnă, cum aș putea să vă trimit casa prin olx?

Trimite prin Olx, voi plăti curierul și marfa , iar tu confirmi comanda. Primești banii pe card și transferi marfa către curier.

Ați greșit anunțul sau faceți mișto? Să înțeleg că vreți să decupez camera și să o trimit prin curier? „

CITEȘTE ȘI O FEMEIE DIN BACĂU A MURIT! AVEA MULTIPLE BOLI CRONICE ȘI TOCMAI SE VACCINASE ANTI-COVID! CE AU ANUNȚAT AUTORITĂȚILE

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *