Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Joe Biden a aprobat din prima zi de mandat o serie de cereri ale comunităţii LGBT+. În plus, a dezvăluit câteva măsuri noi împotriva virusului SARS-CoV-2

Pronumele cu gen neutru pot fi de acum înainte selectate de persoanele care contactează guvernul american, după ce Joe Biden a semnat în prima zi a mandatului său de preşedinte al SUA mai multe ordine executive, printre care şi unul împotriva discriminării persoanelor LGBT+, relatează Thomson Reuters Foundation, citată de Agerpres.

Joe Biden a aprobat azi o serie de cereri ale comunităţii LGBT+

Cei care se identifică drept persoane “non-binare”, adică nu se consideră nici bărbat, nici femeie, pot începând de joi să selecteze titlul “Mx” pe pagina de contact a website-ului Casei Albe, unde a fost adăugată şi o listă derulantă cu pronume, inclusiv “ei” (they/them). Această decizie marcheză şi o schimbare faţă de administraţia preşedintelui Donald Trump, care le-a interzis persoanelor transgender să se înroleze în armată şi a emis dispoziţii care subliniază importanţa sexului biologic în faţa identităţii de gen.

Susţinătorii LGBT+ au primit favorabil noua abordare promovată de preşedintele Biden.

“În prima zi, administraţia Biden a luat imediat măsuri pentru a include în discuţie persoanele trans, non-binare şi nonconforme genului. Cercetările au arătat că recunoaşterea şi respectarea pronumelor noastre pot face diferenţa pentru sănătatea şi bunăstarea noastră – mai ales în cazul tinerilor LGBTQ”, a declarat Kate Ellis, care conduce grupul GLAAD de susţinere a comunităţii LGBT+.

Nu rata: Joe Biden a jurat pe o Biblie veche de 120 de ani. Detaliu de pe copertă și povestea impresionantă a cărții

În timpul campaniei electorale, Biden a publicat o lungă listă cu revendicări ale LGBT+

În sprijinul acestei opinii, un studiu al grupului The Trevor Project, realizat pe un eşantion de 40.000 de persoane LGBT+ cu vârste cuprinse între 13 şi 24 de ani, susţine că 28% dintre cei care au spus că nimeni nu a dorit să le folosească pronumele alese de ei au încercat să se sinucidă anul trecut, faţă de 12% dintre aceia care spun că cei mai mulţi le-au folosit acele pronume.

Vezi și: Jill Biden, apariția ravisantă la ceremonia de învestire a soțului ei în funcţia de preşedinte al SUA. Melania Trump a încălcat tradiţia transferului puterii | FOTO & VIDEO

Preşedintele Statelor Unite ale Americii a mai semnat în prima zi de mandat şi un ordin executiv care stabileşte că agenţiile federale ale SUA nu trebuie să discrimineze pe baza orientării sexuale sau a identităţii de gen.

“Copiii trebuie să poată învăţa fără teama de a li se refuza accesul la toaletele publice, vestiare sau sporturi şcolare”, se menţionează în ordinul semnat de noul preşedinte al SUA. La rândul lor, “adulţii trebuie să poată să-şi câştige traiul şi să-şi urmeze vocaţia ştiind că nu vor fi concediaţi, retrogradaţi sau trataţi necorespunzător pentru că merg acasă împreună cu cineva anume sau pentru că modul în care se îmbracă nu este conform stereotipurilor bazate pe sex”, a mai fost prezicat în acelaşi ordin.

De altfel, în timpul campaniei electorale, Joe Biden a publicat o lungă listă cu revendicări ale LGBT+ pe care a promis că le va pune în aplicare. În plus, președintele american a mai precizat că, în primele 100 de zile de mandat, doreşte să adopte legislaţia “Equality Act”, care va incrimina discriminarea persoanelor LGBT+.

Descoperă și: Ce mesaj i-a transmis Klaus Iohannis lui Joe Biden, după ce a depus jurământul: “Vom continua să dezvoltăm și să aprofundăm parteneriatul strategic”

Joe Biden, despre noile măsuri împotriva virusului SARS-CoV-2

Tot astăzi, președintele SUA a anunțat că a luat măsuri pentru a controla evoluția pandemiei de coronavirus și le-a arătat tuturor cât de mare este volumul în care au fost notate acestea, subliniind că are 198 de pagini, după cum puteți observa în clipul de mai jos. În cadrul interviului oferit de la de la Casa Albă, Joe Biden a subliniat că s-a lucrat la plan anti-COVID timp de trei luni și că este bazat pe adevăr.

“(…). Noi vom trece peste asta, vom învinge această pandemie. (…). Azi, vă dezvălui strategia națională împotriva COVID-19 (…). Planul nostru este cuprinzător, este bazat pe știință, nu politică, este bazat pe adevăr, nu pe negație (…)”, a declarat președintele american.

Preşedintele Joe Biden a mai precizat joi, 21 ianuarie, că orice persoană care ajunge cu avionul în Statele Unite va fi obligată de acum înainte să intre în carantină. În plus, pasagerii vor trebui să prezinte un test negativ.

Întrebat despre obiectivul său afişat de 100 de milioane de vaccinări în 100 de zile este ambiţios, el a reacţionat ferm:  Când l-am anunţat, toţi aţi spus că nu va fi posibil. Haide, nu vorbiţi serios!.

Joe Biden a semnat astăzi o serie de ordine executive pentru a aduce sub control pandemia de coronavirus, iar printre acestea se numără purtarea obligatorie a măștii pe aeroporturi și în unele mijloace de transport în comun, accelerarea campaniei de vaccinare și creșterea numărului de teste.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *