Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Olivia Steer l-a acuzat pe Mircea Cărtărescu că nu scrie corect, dar a fost „desființată” de prietenul Catincăi Roman

Disputa începută deunăzi de soția lui Andi Moisescu, când l-a acuzat pe celebrul scriitor Mircea Cărtărescu că nu știe să scrie corect românește, ia amploare. Olivia Steer pierde însă bătălia… cu limba. Asistentul medical Alexandru Gabriel Streinu, cunoscut mai mult în mediul online ca „prietenul Catincăi Roman”, sare în apărarea lui Cărtărescu și o „desființează” pe Olivia.

Ieri seară, începea o nouă dispută provocată de controversata Olivia Steer. Aceasta s-a „răzbunat” pentru că, în urmă cu cinci ani, în 2016, scriitorul Mircea Cărtărescu a afirmat public că Olivia îi provoacă milă după ce soția lui Andi Moisescu enunța public în mod repetat teoria ei anti-vaccin.

Postarea Oliviei Steer a generat o reacție promptă a prietenului Catincăi Roman

„Marele profesor, filolog și scriitor nominalizat la Premiile Nobel, Mircea Cărtărescu, nu știe că dativul – feminin- singular pentru «dragă» e «dragei» și folosește, în schimb, nominativul – masculin – plural – articulat «dragii», când se referă la Ioana Pârvulescu.

Nu-i bai: bine că știe sigur, da’ sigur!, cum stă treaba cu vaccinurile și ne sfătuiește, cu înțelepciune, cum să gafă… aaa … facem ca el!”, spunea Olivia acum câteva zeci de ore.

„A decis la ceas de seară să îl corecteze pe maestrul Mircea Cărtărescu”

Din păcate însă, cineva i-a dat o lecție de gramatică soției lui Andi Moisescu, în care îi demontează afirmația și arată negru pe alb că exprimarea folosită de scriitor este cea corectă. În schimb, cea care din nou s-ar pripi și ar „ataca” fără să verifice ar fi chiar Olivia.

„Olivia Steer, după ce că este «medic» și «specialistă» în genetică și microbiologie, mai nou este filoloagă…”, scrie prietenul Catincăi Roman, Alexandru Streinu, student la medicină, care a criticat-o fără menajamente pe Facebook pe fosta prezentatoare TV. (VEZI ȘI: OLIVIA STEER, POSTARE HALUCINANTĂ: „VACCINURILE ANTI-GRIPALE ALE LUI ORBAN, CAUZATOARE DE CORONAVIRUS!”)

„Având în vedere că ea știe la perfecție gramatica limbii române, a decis la ceas de seară să îl corecteze pe maestrul Mircea Cărtărescu, că asta face ea mai bine. În DOOM2 (2005) se menționează:«drag, adj. /…/ fem. dragă, g.-d. art. dragii (dragii mele fiice), pl.dragi, art. dragile (dragile mele fiice)»”, continuă Streinu.

„E greu să nu fii fudul…”

Critica acestuia nu a rămas fără ecou, căci Olivia Steer și-a șters, probabil rușinată, postarea. În schimb, mulți internauți au continuat să comenteze dur despre Olivia: „E o soluție simplă pentru toată siguranța când ai impresia că știi tot: citește mai mult, mai ales dicționarul :))))))”, „E greu să nu fii fudul…”,”Unul dintre cele mai stupide hobbyuri: să corectezi gramatica altora online și să o faci greșit…”. (NU RATA: SCHIMB DUR DE REPLICI ÎNTRE OLIVIA STEER ȘI MEDICUL MIHAI CRAIU: ”AM NEDUMERIRI CÂND ÎN PROSPECT SCRIE AUTISM SAU MOARTE”)

Printre disputele mediatice provocate de Olivia Steer a fost celebra ceartă televizată cu doctorul Mihai Craiu, de la Pro TV, la emisiunea „Vorbește lumea”, în care teoriile Oliviei anti-vaccinare au fost demontate fără milă de reputatul doctor.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro, să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp. 

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *