Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Când ar putea începe etapa a treia de vaccinare? Explicațiile oferite de Florin Cîțu. „Totul depinde de primirea vaccinurilor”

Etapa a trei de vaccinare ar putea începe în luna martie, potrivit spuselor lui Florin Cîțu. Acest lucru se va întâmpla doar dacă dozele de vaccin vor ajunge la timp în țară și în număr cât mai mare.

Întrebat la briefingul de presă de la finalul ședinței de Guvern dacă există posibilitatea ca etapa a treia de vaccinare să fie în martie, nu în aprilie, premierul Florin Cîțu a răspuns afirmativ. (CITEȘTE ȘI: ÎN ULTIMELE 24 DE ORE AU FOST IMUNIZATE PESTE 38.000 DE PERSOANE. NOU RECORD DE VACCINĂRI)

„Etapa a doua a început mai devreme cam cu două săptămâni, am reușit să facem acest lucru pentru că am avut stoc de vaccin. Dacă lucrurile merg bine, vom accelera și etapa a treia. Este ceea ce ne dorim. Dacă Moderna se ține de plan, vom putea accelera și etapa a treia. Dacă AstraZeneca se ține de plan, atunci cu siguranță vom accelera toate etapele. Noi suntem pregătiți cu centrele de vaccinare să ajungem până la 150.000 de vaccinuri pe zi, totul depinde de primirea acestor vaccinuri”, a explicat Florin Cîțu.

O nouă etapă de vaccinare

Florin Cîțu a declarat că 2,4 milioane de doze de vaccin sunt așteptate până în luna martie de la Pfizer și alte 400.000 de la Moderna. Totodată acesta a mai menționat că a fost introdusă etapa III A. (VEZI ȘI: A FOST MODIFICATĂ STRATEGIA DE VACCINARE! NOI CATEGORII DE PERSOANE, INTRODUSE ÎN ETAPA A DOUA DE IMUNIZARE. CINE SUNT BENEFICIARII)

„Sunt 2,4 milioane de vaccinuri de la Pfizer care vin până în 29 martie. Dar în planul iniţial avem şi Moderna care trebuie să vină cu încă 400.000, mai este si Astra Zeneca. Pe parcurs, dacă apar aceste vaccinuri, vom modifica această HG pentru a accelera și etapa a III-a. Și etapa a doua a fost accelerată, deci suntem pregătiți să accelerăm și etapa a III-a, dacă vin aceste vaccinuri.„

Este o etapă intermediară (n. red – etapa III A), pentru că în etapa a II-a a personalului esențial am fi vrut să includem mai multe persoane, în special din sectorul privat, dar au fost trimise în etapa a III-a, este o etapă intermediară”, a mai spus premierul

 

 

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *