Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Messi, eliminat prima oară în carieră și Barcelona pierde Supercupa Spaniei

Athletic Bilbao a câștigat Supercupa Spaniei, după ce a învins-o aseară pe FC Barcelona cu scorul de 3-2 după prelungiri pe Estadio La Cartuja din Sevilla. Catalanii au condus de două ori , după golurile marcate de Antoine Griezmann, în minutele 40 și 77, dar gruparea din Țara Bascilor a revenit de fiecare dată grație lui Oscar de Marcos și Asier Villalibre, trimițând jocul în prelungiri.

Lovitura decisivă a dat-o Inaki Williams, care a adus victoria lui Athletic în minutul 93. Dezastrul Barcelonei a fost completat de eliminarea lui Lionel Messi din minutul 120+1, când trupa lui Ronald Koeman căuta golul egalizator prin care ar fi dus meciul la penalty-uri. Argentinianul a văzut primul cartonaș roșu al carierei în tricoul blaugrana la cea de-a 753-a apariție, după ce l-a lovit cu pumnul pe Villalibre. Eliminarea a fost dictată de arbitrul Manzano în urma intervenției sistemului VAR. Pentru acest roșu, Messi va fi suspendat cel puțin patru jocuri, în campionat și în cupă.

Astfel, Athletic Bilbao a cucerit primul său trofeu din ultimii șase ani, după o altă Supercupă câștigată în 2015, tot în fața Barcelonei. Totodată, echipa lui Marcelino Garcia Torral a realizat o altă performanță extraordinară: pentru prima dată din 1960 încoace, bascii le-au învins pe Real Madrid și pe Barcelona în meciuri consecutive, după ce în semifinalele Supercupei Spaniei, au trecut de trupa lui Zinedine Zidane.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *