Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Cutremur în România! S-a produs într-o zonă neobișnuită

România a fost zguduită, din nou, de un cutremur! Doar că seismul a avut loc într-o zonă neobișnuită. Adâncimea la care a avut loc a fost destul de mică, însă nu au fost victime sau pagube materiale.

Cutremurul din România s-a produs noaptea trecută, la ora 02:51:05 (ora locală a României), în zona Moldovei, la Galați. A avut o magnitudine de 3.3 și o adâncime de 17 kilometri. Intensitatea acestuia a fost II. (CITEȘTE ȘI: APROAPE DE TRAGEDIE! TAVANUL UNUI MALL DIN ARAD S-A PRĂBUȘIT, IAR IMAGINILE SUNT CA DUPĂ CUTREMUR. FOTO)

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 45 km NV de Galați, 60 km N de Brăila, 106 km SE de Bacău, 155 km S de Iași, 159 km NE de Ploiești, 162 km E de Brasov, 164 km SV de Chișinău, 191 km SV de Tiraspol, 191 km NV de Constanta, 193 km NE de București.

Cutremur devastator în Indonezia

Un cutremur devastator a avut loc în Indonezia în urmă cu doar câteva zile, iar cel puțin 34 de persoane şi-au pierdut viaţa și alte câteva sute au fost rănite. Cutremurul cu magnitudinea 6,2, produs în timpul nopţii, a provocat rănirea a câteva sute de persoane şi a declanşat panică printre locuitorii din vestul Insulei Sulawesi, care, în 2018, au trecut printr-un alt dezastru major. „Potrivit celor mai recente informaţii, sunt 26 de morţi, toţi în oraşul Mamuju. Bilanţul ar putea creşte, multe cadavre sunt îngropate sub dărâmături”, a spus Ali Rahman, şeful agenţiei locale pentru gestionarea catastrofelor. (NU RATA: CROAȚIA, LOVITĂ DIN NOU DE UN CUTREMUR. CE MAGNITUDINE A AVUT SEISMUL)

La Mamuju, oraşul cel mai afectat din regiune, salvatorii căutau mai mulţi de zece pacienţi şi membri ai personalului medical daţi dispăruţi după prăbuşirea clădirii unui spital. „Spitalul este distrus. S-a prăbuşit. Sunt pacienţi şi angajaţi ai spitalului prinşi sub dărâmături, iar noi încercăm să-i evacuăm”, a spus Arianto, un responsabil al operaţiunilor de salvate din Mamuju.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *