Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Beneficiile ceaiului de salvie

Beneficiile ceaiurilor din plante si decocturi nu trebuie subestimate, deoarece plantele nu numai ca nu contin cofeina, dar pot avea si un efect benefic asupra evolutiei diferitelor procese din organism. Unul dintre detinatorii  cei mai importanti de  proprietati utile este salvia. Aceasta planta medicinala este o ruda apropiata a mentei, dar se mandreste cu mai multe calitati medicinale. Iata de ce salvia merita cu adevarat atentia ta.

O comoara de vitamine si antioxidanti.

Acidul rosmarinic, care se gaseste in frunzele de salvie, are proprietati antioxidante puternice – protejeaza celulele de deteriorarea radicalilor liberi, activeaza apararea naturala a organismului si incetineste procesul de imbatranire. In plus, planta are un continut ridicat de vitamina K, care este necesara pentru oase puternice, vase de sange sanatoase si sinteza proteinelor in organism.

Stimuleaza  si amelioreaza inflamatia.

Camforul, gasit in cantitati mari in frunzele plantei, stimuleaza productia de proteine si cresterea de celule noi, ceea ce accelereaza semnificativ procesul de vindecare.

Substantele active nu numai ca amelioreaza inflamatiile existente, ci si impiedica dezvoltarea lor . Ceaiul de salvie  functioneaza excelent atat cand este luat intern, cat si cand este aplicat local: poate fi utilizat in loc de un tonic pentru a calma pielea si a scapa de iritatii.

Sustine sanatatea bucala.

Salvie este o planta preferata de stomatologi. Compusii din compozitia sa au efecte antiinflamatorii, analgezice, dezinfectante si sedative, precum si sunt capabili sa combata cauzele respiratiei urate. Expertii recomanda utilizarea ceaiului de salvie ca apa de gura dupa fiecare periere.

Ajuta la controlul nivelului de zahar din sange.

Glicemia ridicata este o problema pentru majoritatea oamenilor moderni. Cresterile nivelului de zahar din sange nu numai ca maresc foamea si cresterea in greutate, dar pot declansa si o serie de boli cronice grave. Studiile clinice au aratat ca consumul regulat de ceai de salvie reduce riscul de a dezvolta diabet de tip 2 cu 20%.

Imbunatateste functia cognitiva.

Salvia are multe proprietati benefice: imbunatateste memoria, creste concentratia, stimuleaza creierul si, in acelasi timp, impiedica supraexcitarea sistemului nervos (cum ar fi cofeina, de exemplu). Inlocuiti o ceasca de cafea la mijlocul zilei cu ceai de salvie si diferenta de bunastare va va surprinde.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *