Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

O nouă tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech va ajunge în România! Alte 87.750 de doze vor fi livrate luni

O nouă tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech va ajunge luni în România. Este a cincea de acest gen și constă în 87.750 de doze.

Dozele de vaccin vor ajunge pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara. Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră, anunță autoritățile. (CITEȘTE ȘI: RISCURILE LA CARE SE SUPUN CEI CARE NU SE VACCINEAZĂ. MEDICUL VIRGIL MUSTA: „CEI CARE FAC O FORMĂ SEVERĂ RĂMÂN CU SECHELE”)

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București, potrivit Digi24.ro.

În 15 ianuarie în România a debutat etapa a II-a a campaniei de vaccinare, destinată persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, persoanelor cu boli cronice, indiferent de vârstă, precum și personalului-cheie care desfășoară activități în domenii esențiale.

În ceea ce privește calendarul de livrare a dozelor, compania Pfizer a anunțat revenirea la programul inițial de livrări către Uniunea Europeană începând cu săptămâna 25 ianuarie, cu cantități crescute începând cu săptămâna 15 februarie, potrivit sursei citate.

Distribuția vaccinului

Cele 87.750 de noi doze, ce vor intra în România  luni, 18 ianuarie, vor fi distribuite astfel:

Centrul Regional de Distribuție București: 33.930 doze

Centrul Regional de Distribuție Brașov: 11.700 doze;

Centrul Regional de Distribuție Cluj: 9.360 doze;

Centrul Regional de Distribuție Constanța: 8.190 doze;

Centrul Regional de Distribuție Craiova: 7.020 doze;

Centrul Regional de Distribuție Iași: 10.530 doze;

Centrul Regional de Distribuție Timișoara: 7.020 doze.

(VEZI ȘI: ANUNȚUL FĂCUT DE MINISTERUL SĂNĂTĂȚII. VACCINURILE ANTI-COVID-19 DISPONIBILE ÎN ROMÂNIA PERMIT DONAREA DE SÂNGE IMEDIAT DUPĂ VACCINARE)

 

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *