Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Grecia relaxează restricțiile! Se redeschid bisericile și unele magazine. Noile directive intră în vigoare din 18 ianuarie

Grecia se află în carantină națională din luna noiembrie. După aproape trei luni de restricții dure, începând cu data de 18 ianuarie măsurile se vor relaxa.

Grecia își relaxează restricțiile și începe vaccinarea populației. Autoritățile speră că de această dată lucrurile se vor menține la suprafață și că relaxarea nu va genera o nouă crește a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2. (CITEȘTE ȘI: ANUNȚUL FĂCUT DE MAE! GRECIA IMPUNE NOI RESTRICȚII LA GRANIȚĂ. TESTE RAPIDE LA UNUL DINTRE PUNCTELE DE FRONTIERĂ)

„Avem siguranţa de a relaxa restricţiile”, a afirmat premierul Kyriakos Mitsotakis într-o dezbatere parlamentară desfăşurată vineri, adăugând că virusologii greci au dat undă verde, transmite Agerpres.

Grecia va permite magazinelor non-esenţiale să se redeschidă pentru prima dată după o pauză de peste două luni, în baza unor semnale care par să arate că presiunea ce apasă pe sistemul public de sănătate începe să scadă. Iar începând din 25 ianuarie, bisericile vor fi autorizate și ele să se redeschidă.

Grecia a început vaccinarea populației

Grecia a început, sâmbătă, vaccinarea persoanelor vârstnice împotriva Covid-19, după ce a imunizat mai întâi câteva zeci de mii de angajaţi din sectorul medical, în prima fază a campaniei sale naţionale, informează Reuters. (VEZI ȘI: FRANȚA RELAXEAZĂ RESTRICȚIILE DUPĂ O LUNĂ DE CARANTINĂ! PROCESUL DE RELAXARE CUPRINDE TREI ETAPE. „NE-AM ANGAJAT SĂ LE PERMITEM COMERCIANȚILOR SĂ REDESCHIDĂ”)

Peste 75.000 de angajaţi din sectorul medical şi din azilurile pentru vârstnici au primit deja prima doză a vaccinului produs de Pfizer-BioNTech. Grecia îşi propune să vaccineze aproximativ 2 milioane de persoane până la sfârşitul lunii martie.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *