Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Autorităţile pregătesc un nou lockdown. Spania, lovită de al treilea val al pandemiei. A ajuns la aproape 40.000 de cazuri pe zi

Efectele relaxării, dar și ignorarea celor care există deja au dus Europa într-un nou punct critic, în aceea ce privește pandemia de coronavirus și al treilea val al acesteia.

Spania este una dintre cele mai afectate țări. Aproape 40.000 de cazuri noi de infectări se înregistrează în fiecare zi, iar autorităţile iberice iau în calcul izolarea populaţiei, ca măsură disperată pentru a reduce infectările.

Spania a avut 38.869 de cazuri pozitive de Covid şi 195 de decese, în ultimele 24 de ore. Cifrele sunt cele mai mari de la izbucnirea pandemiei, în urmă cu un an. Rata de infectare este uriaşă, de 492 de cazuri la suta de mii de locuitori, în ultimele 14 zile.

Se gândesc să închidă totul

În prezent, autorităţile iberice sunt în şedinţe de urgenţă şi s-ar putea lua decizia unui lock-down total, încetarea tuturor activităţilor, mai puţin a celor esenţiale pentru funcţionarea societăţii.

„Vom avea cifre mai rele decât în ​​al doilea val”, a spus Ricard Ferrer, șeful ICU la spitalul Vall d’Hebron din Barcelona și președintele Societății spaniole de medicină intensivă. „Creșterea este mai treptată în UCI și avem mai mult timp să ne pregătim, dar acest lucru va merge mai departe. Vom vedea un impact mai mare decât în ​​al doilea val”, citează presa spaniolă jurnaliştii de la stiridiaspora.ro.

Citește și: Artistul Viorel Nimigeanu s-a stins din viață! A fost răpus de virusul SARS-CoV-2

 

 

 

Sursa

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *