Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

A apărut sporul de COVID-19 pentru bugetari! Este 30 la sută din salariu

Vestea vine de la Botoșani, unde toţi salariaţii Instituţiei Prefecturii, cu excepţia prefectului şi subprefecţilor, beneficiază de un sport suplimentar pentru implicarea în activităţi de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de COVID-19. Vestea a fost confirmată marți de prefectul Dan Nechifor, pentru Agerpres.

Sporul se ridică la 30% din salariu şi este acordat în baza Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 131/2020, care prevede că „personalul din instituţiile prefectului care va beneficia de acordarea sporului se stabileşte prin ordin al prefectului la propunerea motivată a şefului nemijlocit, din care să rezulte activitatea şi modul de implicare în prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 şi care au presupus un risc suplimentar şi/sau un volum mai mare de muncă”. (CITEȘTE ȘI: DISNEYLAND A FOST TRANSFORMAT ÎNTR-UN CENTRU URIAȘ DE VACCINAREA ANTI-COVID! „VA GĂZDUI PRIMUL SUPERCENTRU DE VACCINARE”)

A apărut sporul de COVID-19 pentru bugetari! Este 30 la sută din salariu

Prefectul Nechifor avea să adauge câteva lucruri petrecute în ultimele luni. „Fără să îmi aduc aminte de cele două tururi de alegeri unde colegii mei din Instituţia Prefectului au fost în prima linie, pot să îmi aduc aminte de toate celelalte activităţi în care colegii mei au fost implicaţi în combaterea pandemiei şi trebuie să luaţi în calcul că 25% dintre colegii mei au trecut prin boală”, a afirmat Nechifor.

Potrivit actului normativ, sportul se acordă pe întreaga perioadă a stării de alertă.

Sursa

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *