Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Medicul Gheorghe Şoană a murit după ce s-a vindecat de COVID-19. E șocant ce au spus colegii săi despre cauza morții

Este doliu în lumea medicală din Vrancea. Gheorghe Şoană a încetat din viață, deși, fusese testat negativ la COVID-19 în spitalul în care se afla internat. Potrivit colegilor săi, în timpul luptei cu temutul virus, i-au fost afectate mai multe organe, iar sechelele suferite, i-au adus sfârșitul după ce a fost declarat vindecat. Regretatul medic încă preda la Școala Postliceală Sanitară “Carol Davila” Focșani.

Medicul Gheorghe Şoană a murit după infecția cu noul coronavirus

Medicul Gheorghe Şoană a pierdut războiul la viață în cursul zilei de ieri, potrivit presei locale și era la secția terapie intensivă a Spitalului Județean de Urgență “Sfântul Pantelimon” din Focșani.

“O nouă victima  COVID- 19 (…). Domnul doctor Gheorghe Soana ne-a părăsit pentru totdeauna.  Un om de o mare ținută morală și profesională, un om de o vastă cultură este amintire, amintire în memoria celor ce le-a fost medic, profesor și prieten.  Un om care a ajutat o mulțime de oameni, pe care i-a învățat și le -a deslușit tainele medicinei, dar și a omeniei. Cu durere în suflet, vă aduc un pios omagiu și recunoștință pentru tot ce m-ati învățat de-a lungul anilor. Să aveți drum lin printre îngeri, domnule doctor. Respect și considerație pentru domnia sa! Dumnezeu să vă aibă în pază! Respect!” este mesajul scris de un apropiat pe social media.

Regretatul doctor avea statut de pensionar, dar lucra în continuare la o clinică privată, fusese diagnosticat cu noul coronavirus, iar ultimul test a fost negativ, însă virusul dobândit i-a afectat alte organe, lucru care s-a dovedit fatal, relatează adevarul.ro. El era căsătorit cu Rodica Șoană, medic epidemiolog.

“(…) o zi tristă pentru noi, cadrele didactice de la Școala Postliceală Sanitară «Carol Davila» Focșani, colegul nostru, Dr. Șoană Gheorghe, a pierdut lupta cu boala. Suntem îndurerați, iar cuvintele nu pot exprima ceea ce simțim acum, la aflarea veștii. A fost un om deosebit, un coleg extraordinar, un medic de excepție, un profesor care avea răspuns la orice fel de întrebare. Ne vom aminti mereu cu drag de dumneavoastră și vă vom simți lipsa. Drum lin printre îngeri, domnule doctor!!! Sincere condoleanțe!!”, au transmis foștii colegi pe pagina de Facebook a instituției.

Astăzi este o zi tristă pentru noi, cadrele didactice de la Școala Postliceală Sanitară Carol Davila Focșani, colegul…

Publicată de Școala Postliceală „Carol Davila” Focșani pe Marţi, 12 ianuarie 2021

Gheorghe Șoană este unul dintre cei mai cunoscuți medici de medicina muncii din județ.

 

Sursa

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *