Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Papa Francisc, apel către populație să se vaccineze împotriva noului coronavirus

Papa Francisc a făcut apel către populație să se vaccineze împotriva coronavirusului. Suveranul Pontif a transmis că întreaga omenire ar trebui să primească serul.

Papa Francisc a confirmat că se va vaccina împotriva noului coronavirus săptămâna aceasta, când Vaticanul va începe programul de imunizare.

”Cred că, din punct de vedere etic, toată lumea trebuie să se vaccineze. Nu este o opțiune. Este o opțiune etică, pentru că te joci cu sănătatea și cu viața ta, dar și cu viețile altora”, a spus Papa.

Suveranul Pontif a spus despre cei care refuză să se vaccineze că au un „negativism sinucigaș”. Declarațiile au fost făcute în aceeași zi în care s-a anunțat decesul medicului personal al Papei, din cauza unor complicații provocate de coronavirus.

A patra tranșă de vaccinuri anti-COVID a ajuns în România

A patra tranșă de vaccin Pfizer a ajuns pe Aeroportul Henri Coandă – Otopeni, dar și pe aeroporturile din Timișoara și din Cluj. Un total de 150.150 de doze de vaccin au fost distribuite la Institutul Cantacuzino din București și la centrele regionale din țară.

Comitetul Național pentru Vaccinare a informat că astăzi,  11 ianuarie, au fost distribuite 17.130 doze către direcțiile de sănătate publică județene și Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București. Până acum, din cele 300.300 de doze de vaccin primite s-au distribuit 131.370 doze.

În afara Capitalei, vaccinurile sunt distribuite și către cele șase centre regionale din țară, acestea având congelatoare cu o capacitate mare, care pot asigura păstrarea în condițiile cerute, întrucât vaccinul Pfizer/BioNTech trebuie transportat și depozitat la o temperatură de minus 80 de grade.

 

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *