Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Avertizare meteo! Vreme rece și ninsori în mai multe zone din țară. Care sunt regiunile cele mai afectate

Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a anunțat prognoza meteo pentru intervalul 11.01.2021 ora 12:00 – 13.01.2021 ora 10:00.  Se vor înregistra precipitații, mai ales sub formă de ninsoare, în general moderate cantitativ.

În intervalul menționat, vor fi perioade în care se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării, iar în jumătatea de sud se vor acumula cantități, local de peste 10…15 l/mp. Vor predomina ninsorile și local se va depune strat nou de zăpadă, îndeosebi în zona Carpaților Meridionali și de Curbură și local în Oltenia, Muntenia și sudul Moldovei.

În Bărăgan și Dobrogea vor fi precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ploaie, iar izolat se va forma polei. Vântul va avea unele intensificări pe litoral, unde rafalele vor depăși temporar 40…50 km/h. (CITEȘTE ȘI: AVERTIZARE ANM! PRECIPITAȚII ȘI INTENSIFICĂRI ALE VÂNTULUI ÎN MAI MULTE ZONE DIN ȚARĂ. LA MUNTE SE ÎNREGISTREAZĂ NINSORI ABUNDENTE)

Local și temporar va mai ninge îndeosebi în zona de munte și în regiunile intracarpatice

Notă: În a doua parte a săptămânii, vremea va deveni rece, local geroasă în cursul nopților și dimineților.

Cum va fi vremea în Capitală?

Temporar se vor semnala precipitații predominant sub formă de ninsoare și se va mai depune un strat nou de zăpadă în medie de 3…7 cm. Astfel la finalul intervalului este estimată o grosime a stratului de zăpadă, în general, de 8…15 cm. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări ce vor atinge la rafală viteze de 35…45 km/h. Temperatura maximă se va situa în jur de 1 grad.

(CITEȘTE ȘI: VEȘTI DE LA ANM: IANUARIE, LUNA CONTRASTELOR! FRIG DE-NGHEAȚĂ PIETRELE, DAR ȘI 20 DE GRADE CELSIUS)

Sursa

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *