Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Croatia lovita de un cutremur puternic. Mai multe tari au fost afectate de seism

Croatia a fost puternic zguduita de un cutremur cu magnitudinea de 6,4.  Tari afectate: Bosnia si Hertegovina, Republica Ceha, Croatia, Germania, Ungaria, Italia, Muntenegru, Romania, Slovacia, Slovenia, Serbia si Austria. Seismul a avut loc la 3 km fata de Petrinja, Croatia.

INSTITUTUL NATIONAL DE CERCETARE – DEZVOLTARE PENTRU FIZICA PAMANTULUI

“In ziua de 29 Decembrie 2020 la ora 13:19:54 (ora locala a Romaniei) s-a produs in CROATIA REGION un cutremur puternic cu magnitudinea ml 6.4, la adancimea de 10km.

Cutremurul s-a produs in apropierea urmatoarelor orase: 44km S de Zagreb, 115km NV de Banja Luka, 138km SE de Ljubljana, 178km E de Trieste, 185km SV de Pecs, 189km S de Graz, 199km NV de Zenica, 214km N de Split, 253km NV de Sarajevo, 298km V de Novi Sad.”, scrie in comunicatul transmis de INCDFP.

Epicentrul cutremurului a fost localizat langa Petrinja, dar miscarea pamantului a fost resimtita puternic in toata Croatia. Mai multe zone din Croatia au ramas fara alimentare cu energie electrica, iar liniile telefonice au fost afectate.

 

“Pur si simplu, casele se leganau”, a povestit un localnic.

“Am reusit sa scoatem un copil afara, era in masina. Totul s-a prabusit, proprietarul este inauntru, dar nu raspunde”, a declarat un tanar.

Seismul a fost resimtit si in Italia, de-a lungul coastei Adriaticii, de la Trieste la Abruzzo, unde pompierii au primit sute de apeluri, scrie cotidianul La Repubblica.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *