Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Cum arata adeverinta medicala eliberata persoanelor care se vaccineaza impotriva COVID

Vaccinarea anti Covid-19 in Romania a inceput. Primele persoane care beneficiaza de acest vaccin sunt cadrele medicale din toate cele 10 spitale de boli infectioase aflate in prima linie in lupta impotriva coronavirusului.

Astfel, primele 10.000 de doze de vaccin anti-COVID au fost distribuite in tara.

Prima persoana vaccinata a fost Mihaela Anghel, asistenta la Institutul Matei Bals din Bucuresti. I-au urmat exemplu si alte cadre medicale.

De asemenea, 5 medici de la Spitalul de Boli Infectioase “Victor Babes” din Craiova au fost vaccinati, duminica, trei dintre ei fiind sefi de sectie.

250 de doze de vaccin au ajuns la Spitalul Judetean de Urgenta “Sfantul Ioan cel Nou” din Suceava.  In Iasi managerul Spitalului de Boli Infectioase “Sf. Parascheva”, medicul anestezist Florin Rosu, este prima persoana din judet care a fost vaccinata contra SARS-CoV-2.

Medicul a declarat ca in cursul zilei de duminica vor fi vaccinate aproximativ 50 de cadre medicale. Acesta a mai spus ca se va vaccina si directorul medical al spitalului, urmat de colegii de la Terapie intensiva, de la Radiologie si infectionistii.

In Maramures, 15 cadre medicale au fost vaccinate duminica la prima ora. La Spitalul de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie “Dr. Victor Babes” din Timisoara rata de vaccinare este de aproape 90% din personal.

Ce document se elibereaza in momentul vaccinarii?

Conform datelor oficiale ale Guvernului, fiecare persoana care se va vaccina va primi o adeverinta doveditoare de vaccinare care va cuprinde urmatoarele informatii: numele si prenumele persoanei vaccinate, data nasterii, varsta, judetul de domiciliu, numar si serie CI, date despre vaccin: doza 1 (tip vaccin, produs, serie/lot, data expirarii), doza 2 (tip vaccin, produs, serie/lot, data expirarii), date despre centrul de vaccinare (nume centru de vaccinare, judet, medic coordonator/vaccinator), semnatura electronica a Registrului Electronic National al Vaccinarilor.

Dovada vaccinarii este pusa la dispozitia persoanei vaccinate fie electronic, fie pe suport de hartie, pentru a-i permite acesteia sa isi tina evidenta intre cele doua vizite la centrul de vaccinare (doza initiala si rapel) si pentru a-i pune la dispozitie informatiile esentiale despre caracteristicile vaccinului administrat.

Cum arata adeverinta:

Mai multe detalii despre vaccinarea anti Covid-19 puteti gasi pe site-ul Guvernului, vaccinare-covid.gov.ro.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *