Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Cutremur în România! Unde s-a produs seismul și ce magnitudine a avut

Un cutremur cu magnitudinea de 3,6 grade a avut loc sâmbătă după amiază, în județul Vaslui, potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Potrivit informațiilor transmise de către Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), un nou seism s-a produs sâmbătă, 19 decembrie, la ora 12:41, în Moldova. Cutremurul a înregistrat magnitudinea de 3,6 grade pe scara Richter și s-a produs la adâncimea de 15 km. (CITEȘTE ȘI: ULTIMA ORĂ. CUTREMUR ÎN ROMÂNIA, ÎNTR-O ZONĂ NEOBIȘNUITĂ)

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 42km S de Iasi, 48km NE de Bacau, 109km V de Chisinau, 157km N de Galati, 166km V de Tiraspol, 175km N de Braila, 191km NE de Brasov, 200km SE de Chernivtsi, 234km NE de Ploiesti, 254km V de Odessa.

Fără cutremure devastatoare până  în 2040

Profesorul Mircea Radulian, directorul ştiinţific al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, a declarat că un cutremur puternic se poate produce oricând în România. (VEZI ȘI: MARIA GHIORGHIU, PREVIZIUNI SUMBRE! CELEBRA CLARVĂZĂTOARE ANUNȚĂ UN CUTREMUR URIAȘ: „UN DEZASTRU”)

Directorul onorific al INFP, Gheorghe Mărmureanu, a afirmat că cel puțin până în anul 2040 ar trebui să stăm liniștiți în privința unui seism puternic în România.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *