Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

A fost actualizată lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Cei care vin din aceste locații vor intra în izolare

Lista țărilor din Zona Galbenă este actualizată la fiecare 14 zile, în funcție de răspândirea virusului în rândul populației. Astfel, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a anunțat o nouă actualizare a listei țărilor din Zona Galbenă.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat o nouă hotărâre, a fost actualizată lista statelor și zonelor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România. (CITEȘTE ȘI: SE PRELUNGEȘTE STAREA DE ALERTĂ ÎN ROMÂNIA. CE RESTRICȚII O SĂ FIE VALABILE ÎN PERIOADA SĂRBĂTORILOR DE IARNĂ?)

Cei care vin din țările aflate pe listă sunt obligați să stea în carantină 14 zile. Aceștia pot ieși din carantină după a 10 zi, dacă efectuează un test pentru SARS-CoV-2 în a 8 a zi de carantină, iar rezultatul acestuia este negativ și nu prezintă simptomatologie specifică.

Persoanele care au avut însă COVID-19 în ultimele 90 de zile nu mai sunt obligate să stea în carantină. (VEZI ȘI: CAPITALA, ÎN PRAGUL CARANTINEI? DOUĂ ZILE LA RÂND S-AU ÎNREGISTRAT 1.946 DE CAZURI DE CORONAVIRUS)

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *