Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Incidente la alegerile parlamentare. O femeie din Cluj nu a fost lăsată să voteze

Incident la alegerile parlamentare! O femeie din localitatea Mărtinești a sunat la 112, pentru că nu a fost primită într-o secție de votare.

MAI transmite că au fost sesizate 26 de infracţiuni care au legătură cu procesul de vot şi au fost aplicate 33 de amenzi în valoare de peste 120.000 de lei. Incidentul din Cluj este al treilea dosar penal înregistrat astăzi de către polițiști. Este un dosar in rem, adică se cercetează fapta.

Femeia a sunat la 112 și le-a mărturisit oamenilor legii că nu este lăsată să intre în secția de votare din localitatea Mărtinești, județul Cluj. Din informațiile obținute de Digi24, membrii secției de votare au spus că se află în pauza de masă. Aceștia riscă închisoarea de la 6 luni până la 3 ani sau interzicerea exercitării unor drepturi.

„De la începerea procesului de votare şi până în acest moment au fost înregistrate 188 de sesizări cu privire la contravenţii sau infracţiuni electorale. În urma verificărilor efectuate până la această oră, 57 de sesizări nu s-au confirmat. Au fost sesizate 26 de infracţiuni care au legătură cu procesul de vot şi au fost aplicate 33 de amenzi în valoare de peste 120.000 de lei şi 24 de avertismente scrise.

Câteva exemple relevante:

Într-o localitate din Vaslui, polițiștii fac cercetări după ce au fost sesizați prin 112 că reprezentanții unui partid politic transportă alegătorii la secția de votare. Polițiștii din Buzău efectuează cercetări cu privire la un bărbat care după ce a votat la o secție de votare din municipiul Buzău a încercat să voteze încă o dată la o altă secție.

Polițiștii din județul Giurgiu au aplicat o sancțiune contravențională de 2.000 de lei pentru continuarea campaniei electorale. La o secție de votare din Cluj-Napoca, un cetățean a votat deși nu avea acest drept. Se efectuează cercetări pentru infracțiunea de fraudă la vot. Sunt cercetate mai multe sesizări de la cetățeni care susțin că nu au fost lăsați să voteze, deși aveau acest drept”, a declarat purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *