Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Monica Pop trage un semnal de alarmă: „Vom avea un Crăciun online”. Ce le reproșează autorităților 

Monica Pop acuză autoritățile de neglijență. Medicul e de părere că alegerile parlamentare vor contribui la creșterea numărului de infectări. Iar asta nu va duce decât la un Crăciun făcut în mediul online, nu alături de cei dragi. 

Directorul Spitalului de Urgențe Oftalmologice din București este foarte tranșant și spune că după alegeri vor fi mult mai multe cazuri de persoane infectate cu SARS-CoV2.

„Să fie foarte clar: alegerile reprezintă un vector de transmitere și că după alegeri vor fi mult mai multe cazuri. Asta este părerea mea și mi se pare foarte fondată, pentru că am fost și la celelalte alegeri, la locale, și am văzut ce se întâmplă acolo. Deci, nu are cum să nu crească numărul de pacienți, fiindcă nu se poate. Sigur că ar fi trebuit amânate, sunt absolut perfect de acord cu cei care au spus asta, dar nu depinde de noi. Numărul va crește și, din păcate, acest lucru va conduce la un Crăciun online, ceea ce n-ar dori nimeni”, a spus medicul Monica Pop despre alegerile din 6 decembrie.

 

VEZI ȘI: „ ÎN IANUARIE – FEBRUARIE CAZURILE AR PUTEA CREȘTE IAR, AVERTIZEAZĂ RAED ARAFAT. CE RECOMANDĂ ȘEFUL DSU PENTRU SĂRBĂTORILE DE IARNĂ

Monica Pop cere pedepsirea celor care au adus măști neconforme

O altă reacție vehementă a Monicăi Pop are legătură cu măștile neconforme. Cunoscutul medic cere pedepsirea celor care au adus măști neconforme și din cauza cărora atâția români s-au infectat cu SARS-CoV2.

„Achiziția de măști neconforme = zădărnicirea combaterii bolilor! Răspundere, amenzi, DNA, Nimic? Cine plătește pentru românii (poate mii) contaminați, victime ale măștilor proaste? Se dorește mușamalizarea acestui act, indubitabil responsabil de mii de infectări. Tot oamenii sunt vinovați?! (…) Românii au plătit de 2 ori măștile: o data din bugetul țării, banii lor, (noștri) și când le cumpără, cu banii lor. S-a recunoscut că o parte (multe de tot) din măștile achiziționate de statul român sunt (au fost) neconforme. Deci, purtate degeaba! Deci, s-au îmbolnăvit mulți din cei neprotejați de ele deși ei le-au purtat corect și au avut toată bunăvoința! (…) Pe stradă – numai oameni cu mască, nu am vazut nici măcar unul fără! Câți din ei le poartă pe cele neconforme (luate din bănuții proprii, și așa atît de puțini în pandemie)?”, a scris recent Monica Pop pe pagina sa de Facebook.

134 de români au murit în ultimele 24 de ore din cauza infecției cu SARS-CoV2

În intervalul 04.12.2020 (10:00) – 05.12.2020 (10:00) au fost raportate 134 de decese (79 bărbați și 55 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele Alba, Argeș, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui și Vrancea.

Până astăzi, 5 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 508.345 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 399.207 pacienți au fost declarați vindecați.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *