Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Spectatorii revin pe arenele de fotbal din Anglia

Meciurile de fotbal din Anglia se vor bucura, din această săptămână, de prezența spectatorilor în tribune, pentru prima dată după izbucnirea pandemiei de coronavirus. 

O parte dintre aceștia, aflați în zonele de ospitalitate, vor putea consuma chiar băuturi alcoolice, însă nu vor putea comanda și o masă substanțială. Practic, de miercuri, a devenit oficial că partidele de fotbal din Anglia vor avea și fani în incinta stadioanelor, dar într-un număr redus, stabilit de fiecare club în parte, care trebuie să producă și un cod de conduită pentru spectatori. Aceștia trebuie să poarte măști de protecție atât la intrarea în incinta stadioanelor, cât și acolo unde sunt cozi sau la toalete.

Astfel, în Premier League, spectatorii vor avea acces la nivelul al doilea al arenelor, unde vor fi acceptați pănă la 50% din gradul de ocupare a locurilor sau de maximum 2000 de oameni, în cazul stadioanelor mai mici. Cluburile pot fi și mai stricte dacă doresc, un exemplu în acest caz fiind Wycombe care a permis accesul a doar 1000 de spectatori la meciul de ieri din Championship cu Stoke City, pierdut cu scorul de 0-1.

Mesajul celor de la Wycombe a fost: „Evitați îmbrățisările, strângerile de mână sau orice alt contact apropiat cu oameni care nu fac parte din bula voastră socială. Aveți grijă când strigați, când cântați și când vă bucurați!”

Și competițiile sportive desfășurate în interior se vor putea bucura de prezența spectatorilor, existând în acest sens o limită de cel mult o mie de persoane pe primele două niveluri ale arenelor, iar guvernului britanic a anunțat că descurajează cântecele și încurajările la evenimentele indoor.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *