Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Un medic din Focșani a murit în agonie, de COVID-19. Familia lui acuză spitalul

Medicul plastician Dragoș Stănescu a murit în agonie, după ce a fost diagnostica cu COVID-19. El avea afecțiuni grave ale bolii, dar nu ar fi fost considerat o urgență, cel puțin așa susțin membrii familiei lui.

Medicul a murit vineri, 20 noiembrie, la Secţia ATI a Spitalului de Urgenţă ”Sf. Pantelimon” din Focşani. Dragoş Stănescu avea 68 de ani şi a fost şef la Secţia de Chirurgie Plastică a Spitalului de Urgenţe din Focşani, dar în trecut a condus şi Direcţia de Sănătate Publică Vrancea, scrie adevărul.ro.

Deşi la momentul dispariţiei medicului s-a vorbit despre faptul că acesta a murit de COVID 19, în cazul său lucrurile au fost mult mai complicate. Nora lui a povestit reporterilor de la Libertatea calvarul prin care a trecut socrul său, după ce acestuia i s-a refuzat internarea în spitalul în care a lucrat mulți ani. A fost redirecţionat spre Adjud, dar el a refuzat să meargă acolo și a rămas acasă.

Un medic a murit în agonie, de COVID-19. Familia lui acuză spitalul

Cu două săptămâni înainte de a muri, medicul a suferit o fractură de şold şi a avut mai multe coaste rupte, după ce a căzut pe trepte la spital, după ce efectuase un control medical. La testul COVID-19, Dragoş Stănescu a ieşit pozitiv. Colegii doctori i-au spus că nu-l pot opera, pentru că Spitalul din Focşani nu este unul de COVID-19, fiind direcţionat către Adjud. „I s-a propus transferul la spitalul COVID-19 din Adjud. Dumnealui a refuzat şi a semnat la cererea sa refuzul tratamentului medical, cerând să fie lăsat la domiciliu”, a explicat Codruța Neagu, directorul spitalului.

„Mie mi-a spus că nu a fost considerat o urgenţă. Asta, deşi avea febră, tuşea şi în plus avea dureri groaznice de la căzătură. Adică la fiecare respiraţie suferea groaznic. Ca să nu mai menţionez că era un om cu diabet, Parkinson, nişte infarcturi la activ şi două stenturi. Dar tot nu era urgenţă”, a mai spus nora medicului.

Medicul a mers acasă și a așteptat să treacă perioada de carantină de două săptămâni, pentru a se vindeca de COVID, iar apoi să se opereze. Pe 16 noiembrie avea să aibă urgență la spital. „A avut vreo două zile în care starea sa a oscilat, vorbesc de saturaţia de oxigen în sânge. Apoi l-au intubat şi a murit a doua zi la ATI. Nu era un moş de trimis la groapă”, a precizat nora lui Dragoş Stănescu.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *