Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Milionarul arestat pentru proxenetism este acuzat acum și de fraudă. Care ar fi implicarea lui într-o firmă care promitea clienților returnarea de 24 de ori a investiției

Alex Bodi, fostul soț al Biancăi Drăgușanu, adună problemele în jurul lui mai ceva ca un aspirator de ultimă generație! Acuzat în țară de proxenetism, trafic de persoane și șantaj, fostul soț al Biancăi Drăgușanu este arătat cu degetul – pentru fraudă, de data aceasta – și de peste hotare, unde ar fi pus bazele unei afaceri de sute de milioane de dolari, alături de trei parteneri. CANCAN.RO vă prezintă, în exclusivitate, detaliile mega-business-ului cu criptomonede în care Alex Bodi a intrat în urmă cu aproape doi ani.

Se strâng problemele în jurul lui Alex Bodi, afaceristul din Mediaș ridicat în urmă cu aproximativ două săptămâni de DIICOT și plasat după gratii. Acuzat de mai multe infracțiuni, fostul soț al Biancăi Drăgușanu încearcă, prin avocatul său, să scape măcar de arestul preventiv.

CANCAN.RO continuă, astăzi, povestea mega-afacerii în care Bodi a intrat, după ce i-a cunoscut pe Ovidiu Toma, românul care s-a ”mutat” în Dubai cu fiica miliardarului Ioan Niculae, dar și pe Harald Seiz și Josip Heit, ceilalți fondatori ai Karatbars International, o companie care și-a creat propria criptomonedă, KaratGold Coin (KBC). Doar că nici aici lucrurile nu ar fi tocmai în regulă. Cel puțin așa scrie într-un amplu articol din publicația thebitcoinnews.com, care a ajuns și pe celebra adresă pont@cancan.ro.

Alex Bodi, acum în arest preventiv, duce dorul zilelor bune

Alex Bodi, membru fondador al companiei Karatbars International

Pe scurt, compania care și-a creat propria criptomonedă, KaratGold Coin (KBC), ar fi dezvoltat un sistem de plăți bazat chiar pe aur, spun cei patru acționari, pentru a permite clienților să tranzacționeze online sau fizic cu CashGold. Karatbars International ar oferi clienților lingouri de aur pur 999.9, dar și alte cadouri și produse pe bază de aur. Pentru a sprijini monedele KBC, compania susține că deține două mine de aur – una dintre ele fiind Fort Dauphin – ce conțin aproximativ 400 de tone de aur, precum și o „bancă crypto”, cu active de 100 de milioane de dolari.

„Clienții noștri variază de la persoane fizice și familii la consumatori și comercianți. Apreciem fiecare client al Karatbars și ne aliniem compania pentru a servi mai bine nevoilor clienților noștri.

Baza noastră de clienți este susținută de eforturile partenerilor noștri afiliați din toată lumea. Încrederea clienților noștri este de cea mai mare importanță pentru noi. Ne punem în locul clienților noștri. Ne mândrim că acționăm rapid, cu o comunicare deschisă și oferim soluții corecte ori de câte ori acestea sunt necesare. Ne străduim să oferim în mod constant cel mai înalt nivel de servicii profesionale pentru clienți”, este mesajul de pe site-ul oficial al companiei. (CITEȘTE ȘI: AFLAT ÎN AREST PREVENTIV, ALEX BODI A RĂBUFNIT LA ADRESA LUI CENGIZ ŞIKLAROĞLU: “NE-A SUBESTIMAT! UN MAFIOT NU SE AUTOINTITULEAZĂ”)

Concret, echipa Karatbars International încearcă să convingă oamenii să investească în aur. Harald Seiz, Josip Heit, Alex Bodi și Ovidiu Toma susțin că aurul pe care îl oferă este o protecție împotriva inflației și, într-o perioadă de criză, poate fi o investiție stabilă sau un refugiu sigur. Potrivit Karatbars International, compania creează bani de aur care pot fi folosiți în întreaga lume ca o formă legitimă de plată. Fondatorii susțin că KBC este noul standard monetar pentru întreaga lume.

Ovidiu Toma este membru fondator al companiei care are propria monedă

Apar primele probleme pentru compania lui Alex Bodi

Până aici, totul OK. Doar că au apărut primele probleme. Karatbars International și fondatorii săi, Harald Seiz, Josip Heit, Alex Bodi și Ovidiu Toma, spun că aurul care susține criptomoneda lor (KBC) provine din minele din Madagascar, dar potrivit unei recente investigații, oficialii de la Camera Minelor din Madagascar au anunțat: „Ne pare rău să vă informăm, dar nu există o mină de aur Fort Dauphin în Madagascar, iar Karatbars nu deține un permis de exploatare în Madagascar.”

Îndoielile privind siguranța tranzacțiilor la Karatbars au început să se contureze. Compania avea să organizeze o mare recepție la Dubai, cu participarea fondatorilor Harald Seiz, Josip Heit, Alex Bodi și Ovidiu Toma, unde au fost atrași nu mai puțin de 2.000 de rezidenți! Iar aceștia au auzit, cu urechile lor, despre planul de dezvoltare al companiei care va duce la o evaluare a ei la suma uluitoare de 200 de miliarde de dolari! Doar că promisiunea returnării banilor nu ar fi fost îndeplinită. Plus că, se pare, Karatbars International nu ar fi avut licență pentru operațiuni de vânzări în Dubai. (NU RATA: ALEX BODI, MESAJ DIN SPATELE GRATIILOR PENTRU BIANCA DRĂGUȘANU: “BLONDA CARE SE UITA LA FILMELE CU MAFIOȚI”. DEZVĂLUIRILE FĂCUTE DESPRE CENGIZ ŞIKLAROĞLU)

Publicația online CCN (CryptoCoinsNews) ar fi scos mai multe reclame plătite de promovare a Karatbars. S-ar fi întâmplat asta după ce compania era investigată de către autoritățile de reglementare financiară din Florida. Ba chiar mai multe autorități, din Olanda și din Namibia, ar fi emis avertismente publice cu privire la Karatbars International. Potrivit AMF (Autoritatea Piețelor Financiare din Canada), Karatbars ar fi încurajat clienții să recruteze alți doi investitori care, la rândul lor, să recruteze alți doi și tot așa, de fapt, o schema piramidală de marketing.

Harald Seiz, CEO și membru fondator al companiei

Bodi și membrii fondatori se scaldă într-un lux nemaiîntâlnit, investitorii își cer banii

Nu ar fi fost, însă, singurele promisiuni făcute de șefii companiei la acel eveniment de la Dubai. Astfel, au anunțat că 1 KBC va valora chiar și 1 kg de aur. Doar că, având în vedere că firma Karatbars International a creat 12 miliarde de KBC, iar un kilogram de aur valorează aproape 49.000 de dolari, ar însemna că monedele lor ar valora nu mai puțin de 588 de trilioane de dolari!! Adică, de zece ori PIB-ul global sau de aproape 30 de ori cât întreaga economie a SUA. Harald Seiz, Josip Heit, Alex Bodi și Ovidiu Toma promiseseră investitorilor o returnare de 24 de ori a investiției! Adică de trei ori mai mult decât promitea, pe vremuri, în România, „Caritas”-ul lui Ioan Stoica.

Șefii companiei Karatbars International se scaldă în lux

Între timp, prețul KBC continuă să scadă, după o scurtă revenire în septembrie, când activul digital a înregistrat un maxim de 0,043 USD. Criptomoneda avea să se prăbușească din nou, iar în prezent este tranzacționată cu 0,0208 USD. Karatbars International nu și-a îndeplinit foarte multe dintre promisiuni către investitorii de bună credință, dar directorii companiei, Harald Seiz, Josip Heit, Alex Bodi și Ovidiu Toma, nu au niciun stres: pot fi văzuți la bordul unor mașini de lux, au case impresionante, iahturi, și multe altele.

În timp ce investitorii își cer, de o bună perioadă de timp, profitul promis. ”Ce se întâmplă?”, ”De ce nu îmi poți trimite aurul pe care l-am comandat în luna mai? COVID nu a oprit FEDEX! Compania dumneavoastră nu răspunde. Dumneavoastră nu răspundeți! Asumați-vă responsabilitățile”, ”Din nou?”, au fost tentativele unor investitori de a afla ce se întâmplă cu banii lor, apelându-l pe rețeaua de socializare chiar pe CEO-ul și fondator al companiei, Harald Seiz.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro, să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *