Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

O femeie din Iași, dată în judecată de banca la care a lucrat. Ce au descoperit anchetatorii după multe ore de cercetări

Alina Mihaela Popa, o femeie din Iași, a fost dată în judecată de reprezentanții Băncii Comerciale Române (BCR), după ce au aflat că și-a jefuit iubitul.Magistrații au admis acțiunea și au obligat-o pe femeie să achite băncii aproape 22.000 de lei.

Alina Mihaela Popa, dată în judecată de banca la care a lucrat după ce și-a jefuit iubitul

Potrivit anchetatorilor, Alina Mihaela Popa ar fi intrat în contul iubitului ei de 62 de ori și l-ar fi lăsat fără câteva mii de euro bune.Cei aflați la conducerea Băncii Comerciale Române (BCR) au apelat la judecători ca să recupereze paguba de la fosta angajată. Recent, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au admis cererea formulată de bancă împotriva Alinei Mihaela Popa.

“Instanța admite acțiunea exercitată de către reclamanta Banca Comercială Română SA în contradictoriu cu pârâta Alina Mihaela Popa. Obligă pârâta să-i achite reclamantei suma de 21.970 de lei”, au menționat judecătorii ieșeni, relatează jurnaliștii de la bzi.ro.

Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul în care BCR a dat-o în judecată pe Alina Mihaela Popa a început pe 26 iunie 2020. Toate acestea după ce femeia a fost pedepsită într-un dosar penal. Reclamanții le-au cerut magistraților să o oblige pe ieșeancă la plata sumei de 21.970 de lei, reprezentând prejudiciul cauzat băncii.

“În perioada 2003 – 2011, pârâta, profitând de faptul că a fost într-o relație de concubinaj cu persoana vătămată A.D. și de statutul său de angajat BCR SA, și-a însușit de la persoana vătămată mai multe sume de bani prin remiterea unor sume direct de către partea vătămată, prin efectuarea unor operațiuni financiare frauduloase, prin activarea serviciului Internet Banking pentru conturile deschise pe numele persoanei vătămate, urmată de accesarea ilegală a acestor conturi și efectuarea de diferite transferuri interbancare sau plăți la comercianți.

Prin sentința penală din 12 martie 2019, Tribunalul Iași a dispus condamnarea inculpatei pentru acces fără drept la un sistem informatic, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și înșelăciune, precum și obligarea acesteia, în solidar cu BCR SA, la plata sumei de 4.000 de lei, cu titlu de daune morale, și a sumei de 17.970 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către partea civilă A.D.”, au declarat reprezentanți ai BCR, potrivit sursei citate.

Alina Mihaela Popa trebuie să achite celor de la BCR suma de 21.790 de lei

Sentința emisă de Tribunal a fost menținută de Curtea de Apel Iași, conform reclamanților. Cei de la BCR au adăugat că, pe 16 martie 2020, fostul iubit al Alinei Mihaela Popa a formulat o cerere de punere în executare a hotărârilor din dosarul penal, banca achitând suma totală de 21.970 de lei.

Ieșeanca nu a formulat întâmpinare în cadrul dosarului cu BCR, astfel că magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au concluzionat că ea este vinovată pentru întregul scandal. Din acest motiv, judecătorii au admis cererea formulată de Banca Comercială Română și au obligat-o pe Alina Mihaela Popa să achite băncii suma de 21.790 de lei. Mai mult, fosta angajată a Băncii Comerciale Române a fost condamnată la 3 ani de închisoare, cu suspendare.

Sursa foto: bzi.ro

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *