Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Descoperire senzatională în Singapore. O femeie care a avut COVID-19 a născut un bebeluș cu anticorpi

O femeie din Singapore, care s-a infectat în luna martie cu noul coronavirus în timp ce era însărcinată, a adus pe lume un bebeluș care are anticorpi împotriva noului coronavirus.

Descoperirea făcută oferă o nouă perspectivă asupra întrebării dacă infecția se transmite de la mamă la făt. Bebelușul s-a născut în noiembrie și a fost testat negativ la COVID-19, informează Reuters, citând publicația Straits Times, care a vorbit cu tânăra mamă, Celine Ng-Chan, 31 de ani.

„Medicul meu bănuiește că i-am transmis anticorpi fătului în timpul sarcinii”, a declarat Celine Ng-Chan pentru Straits Times. Ea a suferit o formă ușoară a bolii și a părăsit spitalul după două săptămâni și jumătate.

Citește și: Coronavirus România 29 noiembrie. Platou în cazul pacienților decedați

Ce spune OMS despre acest subiect

În acest punct, Organizația Mondială a Sănătății nu a găsit suficiente dovezi care să releve faptul că o femeie însărcinată, bolnavă de COVID-19, poate transmite virusul către făt sau în timpul nașterii.

Până acum, virusul nu a fost detectat în fluidul în care stă fătul în burta mamei sau în laptele de la sân. Medicii din China au Doctors in China have semnalat prezența și apoi scăderea anticorpilor COVID-19 la bebelușii născuți de femei cu coronavirus, potrivit unui articol publicat în octombrie în jurnalul Emerging Infectious Diseases.

Transmiterea coronavirusului de la mamă la nou-născut este rară, afirmă medicii de la Centrul Medical New York – Presbyterian / Columbia University Irving într-un articol publicat în octombrie în jurnalul JAMA Pediatrics.

Nu rata: Bill Gates a anunțat când se va încheia pandemia de coronavirus: “Oamenii ar trebui să înțeleagă”. Peste câte luni vom avea vaccinuri eficiente împotriva virusul SARS-CoV-2

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *