Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Cătălin Denciu, medicul erou de la Piatra Neamț, a fost operat. Care este starea lui de sănătate

Cătălin Denciu, medicul erou de la Piatra Neamț, a fost operat. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a oferit detalii despre starea de sănătate a acestuia.

Cătălin Denciu este internat la o clinică din Belgia, unde a fost transferat cu aeronavă a Ministerului Apărării Naționale din România și este supravegheat în permanență de medici.

Medicul erou a suferit prima intervenție chirurgicală. Alături de el se află soția lui, care a ajuns în Belgia în urmă cu o zi. Ministrul Sănătății a afirmat faptul că unitatea medicală din Belgia a început seria de operații și se concentrează pe tratarea chirurgicală a leziunilor pe care medicul le-a suferit în urma incendiului.

”Ieri (marți – n.r.) a suferit prima intervenţie chirurgicală de excizie şi cu alogrefe pentru o primă parte. A scăpat, să spun aşa, de dializă. A ajuns şi soţia astăzi (miercuri – n.r.) la dânsul, noi sperăm să aibă o evoluţie bună. Această săptămână este o săptămână pentru a trata leziunile chirurgical”, a spus Ministrul Sănătăţii.

Potrivit specialiștilor, medicul erou de la Piatra Neamț nu va mai putea să-și facă niciodată meseria într-o secție ATI.

“Încă nu știm dacă va rămâne cu toate degetele de la mâini sau dacă vor trebui amputate câteva. Indiferent de acest aspect, șansele ca medicul să mai lucreze pe terapie intensivă sau în bloc operator sunt infime. Acolo trebuie să fii apt pentru manevre de prin ajutor, trebui să îndeplinești niște condiții. Nu prea mai există șanse să se întoarcă la ce a făcut înainte. Probabil că dacă își va reveni va putea să lucreze ca medic de familie ori ca profesor la facultatea de medicină”, au declarat surse medicale pentru impact.ro.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *