Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Raed Arafat, declarații despre vaccinul anti-COVID-19 și despre reacțiile adverse: „Niciun medicament nu trece fără să aibă posibile efecte secundare”

Raed Arafat a vorbit sincer despre vaccinul anti-COVID-19 și a precizat că, atunci când îi va veni rândul, și el se va vaccina. Mai mult, șeful DSU a precizat că vor exista și efecte adverse, însă nu foarte problematice.

Șeful DSU a vorbit despre siguranța vaccinului anti COVID-19, dar și despre faptul că vaccinul poate avea efecte adverse, însă nu problematice.

„Atunci când va ajunge vaccinul în România se va comunica, se va explica, va fi totul transparent, nu va fi nimic lăsat sub semnul îndoielii. Atenție, nu suntem singuri, ce folosim noi va folosi toată Europa. Să înțeleagă lumea, nici guvernul francez și nici cel german nu vrea să facă vreun rău populației. Achiziția vaccinului anti-COVID este europeană, nu se va achiziționa ceva care nu prezintă siguranță. Studiile arată că aceste vaccinuri vor fi sigure și vor putea fi administrate fără probleme. Niciun medicament nu trece fără să aibă posibile  efecte secundare, dar nu vorbim de probleme majore”, a declarat Raed Arafat.

Raed Arafat se va vaccina împotriva COVID-19

Tot în cadrul discuțiilor avute pe fondul vaccinării anti COVID-19, Raed Arafat a punctat că și el se va vaccina, atunci când îi va veni rândul. De asemenea, șeful DSU a mai precizat că, cu cât oamenii vor accepta mai mult vaccinarea împotriva noului coronavirus, cu atât viața va reveni mai repede la normal.

„În momentul în care mi se spune: e rândul tău se te vaccinezi, eu mă vaccinez, pentru că nu știu care este durata impactului acestui virus asupra organismului. Până acum știm că acest virus are un impact pe termen lung, sunt oameni care au trecut mai ușor prin infecție și alții au rămas cu sechele chiar și la un an după infecție.

După prima injecție, e o perioadă până corpul tău face anticorpi împotriva virusului. Mai trebuie inclusiv o injecție de rapel la unele dintre vaccinuri. Dacă nu o faci, prima injecție devine ineficientă. Dacă vrei să întrerupi rata de răspândire, trebuie să vaccinezi 60-70% din populație, iar acest lucru va dura peste tot în lume. Cu cât numărul celor care vor accepta vaccinarea este mai mare, cu atât revenirea la o viață normală este mai rapidă. Totul depinde de cei care vor fi de acord să se vaccineze”, a mai precizat Raed Arafat.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *