Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

NEWS » S-a decis! Campionatul European de Handbal se va juca doar în Danemarca!

În intervalul 3 – 20 decembrie 2020 se va desfășura cea de-a 14-a ediție a Campionatului European de Handbal Feminin. Inițial, acesta ar fi trebuit să se dispute în două țări, Danemarca și Norvegia, însă din cauza contextului pandemic global Norvegia a decis să renunțe la organizarea competiției.

Contextul în care Norvegia a renunțat la organizare

Norvegia este una dintre țările europene cele mai stricte restricții referitoare la circulație atunci când este vorba de virusul Covid-19. Tocmai din aceasta cauză selecționata scandinavă nu a făcut nici deplasarea în România pentru meciul de fotbal pe care aceasta ar fi trebuit să îl susțină în compania “tricolorilor”. Astfel, pe data de 16 noiembrie – la doar 17 zile distanță de startul Campionatului European de Handbal Feminin, Norvegia și-a exprimat public dorința de a renunța la organizare din cauza restricțiilor sanitare.

Danemarca va organiza singură turneul final

Soluția a venit de la sine. În mod normal, Norvegia ar fi trebui să găzduiască turneul final alături de Danemarca. Astfel, prima opțiune la care s-a apelat a fost organizarea integrală a competiției de către danezi. În ciuda timpului scurt, președintele Federației din Danemarca, Per Bertelsen, a declarat că aceștia au ajuns la o soluție pentru ca turneul să se joace exclusiv în peninsula Iutlanda – mai exct, în orașele Kolding și Herning.

România face parte din Grupa D

Selecționata României face parte din Grupa D, alături de Norvegia, Germania și Polonia. Primul duel în care vor fi angrenate fetele noastre urmează să aibă loc pe 3 decembrie în compania Germaniei.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *