Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Cum s-a folosit “Împăratul interlopilor” de programarea la coafor a iubitei ca să scape de arestare + Care a fost contribuția lui “Ciocate” în mega-dosarul drogurilor

CANCAN.RO vă prezintă noi detalii exclusive din dosarul “Împăratului interlopilor”, arestat pentru trafic de droguri de mare risc, după ce a fost prins în flagrant cu aproape 2.500 de pastile de Ecstasy. Temutul Uțu Rohozneanu ar fi încercat să se folosească de programarea la coafor a iubitei ca să scape de închisoare. Stenogramele de la dosar mai arată și care a fost „contribuția” telefonică a deținutului “Ciocate”, direct din penitenciar, în prinderea suspecților.

Documentele intrate în posesia CANCAN.RO arată întreg filmul operațiunii DIICOT, precum și modul pueril în care Uțu ar fi încercat să scape dând vina pe programarea la coafor a iubitei.

În loc să facă trafic de droguri, Uțu ar fi stat cuminte în camera de hotel

„Astfel, deși din procesele-verbale de supraveghere operativă și de redare a convorbirilor interceptate în baza actelor de autorizare emise în cauză rezultă că, în data de 17.10.2020 ROHOZNEANU UȚU-CLAUDIU s-a întâlnit în jurul orei 20:30, în fața hotelului Marriott din București, cu inculpații VASILE CRISTIAN FLORIAN și STOICA MARIUS, pentru a organiza tranzacția de droguri de mare risc din ziua următoare, martora a declarat că, în acea zi, la ora 19;00 a avut programare la coafor, unde a stat o oră, timp în care Uțu a rămas în camera de hotel, după care au fost împreună la un restaurant, unde au stat până la ora închiderii.

Totodată, desfășurarea evenimentelor din data de 18.10.2020, astfel cum este prezentată de către aceasta în declarațiile date, apare ca derizorie în raport cu toate celelalte probe menționate, referitoare la întâlnirea dintre inculpații Uțu Claudiu Rohozneanu și Cristian Vasile”, se arată în actele de la dosar.

Cum a fost „servit” anchetatorilor “Împăratul interlopilor”

Chiar dacă, inițial, a negat evidența, Uțu Rohozneanu a fost dat de gol de complicii săi.

„Inculpatul Claudiu Rohozneanu nu a recunoscut săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc din data de 18.10.2020. Acesta a încercat prin declarațiile sale, pe de-o parte, să găsească o justificare pentru prezența sa în locul în care a avut loc predarea celor 2.479 comprimate MDMA.

Pe de altă parte, a încercat să nege cu totul existența întâlnirilor pe care le-a avut cu coinculpații, atât cea premergătoare din ziua de sâmbătă, ce a avut loc în fața hotelului unde era cazat, cât și cea din data de 18.10.2020, când le-a predat drogurile de mare risc, întâlniri dovedite dincolo de orice dubiu prin probe administrate în cauză. (CITEȘTE AICI: DROGURI DE 1 MILION DE EURO, GĂSITE LA TRAFICANȚII DIN BUCUREȘTI)

La rândul lor, inculpații Florian Cristian Vasile și Marius Stoica au recunoscut săvârșirea infracțiunilor reținute în sarcina lor, declarațiile acestora coroborându-se sub aspectele esențiale în raport cu situația de fapt reținută în actul de acuzare”, mai arată procurorii în dosarul trimis la judecătorul de la Tribunalul București.

Ar fi venit la București să ia pastile „pentru mușchi”

În fața judecătorului, interlopul a folosit o explicație simplă pentru prezența sa în Capitală.

Uțu Rohozneanu, implicat într-un uriaș dosar de trafic de droguri

A spus că a fost la penitenciar, în vizită, pentru niște pastile pentru „mușchi”, este nevinovat și vrea să fie cercetat în libertate, sub control judiciar. Cu toate acestea, potrivit datelor din dosarul dealer-ului său, albanezul Nikaj Bernard, „Împăratul interlopilor” se pare că ar fi recunoscut ulterior arestării preventive implicarea sa în traficul de comprimate.

„Numitul Rohozneanu Uțu Claudiu inițial nu a recunoscut învinuirea ce i se aduce, precizând că – XXXX prieten m-a invitat în Pitești la restaurantul Apulum, unde, împreună cu femeia cu care mă aflam în București, m-am întâlnit cu el și cu soția lui și încă o femeie.

Când am ajuns la restaurant, prietenul meu Beni, nu știu cum îl cheamă, dar cunosc că este de origine albaneză, m-a condus cu autoturismul său la el acasă, să îmi arate unde locuiește, la o distanță de aproximativ 7 kilometri”, spunea Uțu în primă fază.

Apoi, după ce procurorii DIICOT l-au pus sub învinuire el ”a recunoscut săvârșirea infracțiunilor de care a fost acuzat.”.

„Ciocate” dădea directive din penitenciar

Ancheta în dosarul lui Uțu Rohozneanu a scos la iveală cum intermediarul „Împăratului interlopilor” , Cristian Vasile, era dirijat și sfătuit în acțiunile sale de către tatăl său, zis „Ciocate”, persoană condamnată și deținută la un penitenciar din țară.

„În 10.10.2020, ora 16:49:32, tatăl lui Cristian Vasile, cunoscut cu apelativul «CIOCATE», aflat în prezent încarcerat într-un penitenciar din România, de la postul telefonic cu numărul de apel …l-a contactat pe acesta la postul telefonic cu numărul de apel …, ocazie cu care fiul său i-a spus că se va întâlni cu cineva, că are puțină treabă cu el, că a auzit că el e bine acum («Știi ce zic! Puțin, repede! Poate vrea Dumnezeu… Și el să zică: Haide!»).

«Ciocate» i-a transmis fiului său să se ducă dacă este vorba de intermediere, însă să se întâlnească într-un loc unde nu sunt camere și să nu își ia telefoanele cu ei, făcând referire și la Marius (identificat apoi ca fiind Marius Stoica), care îl însoțea pe Cristi”, se arată în actele din dosar.

Limbajul codificat al interlopilor

La un alt moment, interesat fiind de activitățile fiului său, „Ciocate” îl sună din nou pe acesta.

„La ora 20:02:53, CIOCATE, de la postul telefonic cu numărul de apel …l-a contactat pe CRISTI, la postul telefonic cu numărul de apel …, ocazie cu care acesta din urmă i-a transmis interlocutorului că a plecat, că se duce spre casă și că a rezolvat.

Ciocate l-a întrebat dacă i-a pus față în față (pe furnizor și cumpărător, Cristi având rolul de intermediere), iar acesta i-a răspuns că nu. (VEZI ȘI: CUM A FOST PRINS “ÎMPĂRATUL INTERLOPILOR”)

În continuare, Cristi i-a transmis tatălui că «mi-a dat fără… mi-a dat mașină fără bani», «mâine mă văd cu el să-i duc banii, știi? Era cu o gagică acum, pe la București» (furnizorul i-a dat drogurile, urmând ca a doua zi să-i plătească prețul pentru care s-au înțeles).

«Ciocate» l-a întrebat pe Cristi dacă a rezolvat-o, dacă «a dat mașina», iar Cristi i- a răspuns că da. Din discuție, a reieșit faptul că «mașina» i-a dat-o unei persoane de sex masculin, cunoscută cu apelativul MARIUS.

Ciocate l-a întrebat pe Cristi «Păi…și pe Alex, de ce nu…îl rezovi acum?», iar Cristi i-a răspuns că o să vorbească, dar așteaptă «să vadă omul că sunt ce trebuie… mâine mă duc să-i duc ce trebuie acolo, știi ce zic eu?», făcând referire la faptul că mâine va duce banii furnizorului.

În continuare, Ciocate l-a sfătuit pe Cristi să se ferească cu telefoanele cu ei, să se vadă tot timpul față în față. Cristi i-a povestit tatălui său că Marius  avea 200.000 (euro) la el în momentul tranzacției și că face mereu plata pe loc”, au scris anchetatorii.

Împăratul, arestat încă din 19 octombrie

Temutul Uțu Rohozneanu, supranumit „Împăratul interlopilor”, a fost arestat pe 19 octombrie pentru trafic de droguri de mare risc. O săptămână mai târziu, era prins și furnizorul său, un cetățean albanez deosebit de periculos, cunoscut în lumea interlopă drept „Unchiul”. 

Uţu Rohozneanu a fost inițial reținut, alături de alte două persoane, pentru 24 de ore, sub suspiciunea de trafic de droguri de mare risc. Ulterior, cei trei au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. (CITEȘTE ȘI: CUTREMUR ÎN LUMEA INTERLOPĂ! LUCIAN BONCU A FOST TRĂDAT DE LOCOTENENȚI ȘI RISCĂ ANI GREI DE ÎNCHISOARE)

Totul s-a întâmplat în urma unui flagrant organizat de procurorii DIICOT și polițiști de la Crima Organizată, după ce unul dintre cei trei inculpați a vândut, către ceilalți doi, 2.479 de comprimate MDMA.  Se pare că cei trei au efectuat tranzacții de droguri de mare risc, care urmau a fi comercializate către consumatori din București.

Autoritățile au găsit cantitatea impresionantă de pastile chiar în mașina interlopului. „Împăratul” nu se află la prima abatere de acest fel, numele lui fiind legat și un dosar de trafic de droguri în Spania.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro, să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *