Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

10 trucuri în bucătărie care îți fac viața mai ușoară

Cu toții devenim din ce în ce mai preocupați să mâncăm cât mai sănătos, să folosim ingrediente naturale pentru preparatele pe care le consumăm și din acest motiv gătitul acasă devine o activitate aproape zilnică. Este plăcut să pregătești o mâncare gustoasă și sănătoasă pentru ai tăi, dar, de multe ori, asta îți ia foarte mult timp sau apar dificultăți în tot procesul, care complică lucrurile. Există, însă, tot felul de trucuri care îți pot ușura viața în bucătărie. Înainte de a-ți spune despre ce este vorba, îți dăm un sfat care te va ajuta să scurtezi mult timpul de pregătire a unei mese: folosește un robot de bucătărie. Aceste aparate moderne îți simplifică mult efortul, fiind multifuncționale și rapide, potrivit articolului de la Hendi. Poți reduce la doar câteva minute timpul necesar pentru pregătirea legumelor pentru o ciorbă, de exemplu, iar apoi îți protejezi mâinile de eventuale pete. Există și aparate pentru curățat cartofii, operațiune care ne displace tuturor.

Iată și lista cu 10 trucuri utile pe care le-am aflat de la cei care se pricep mai bine decât noi în bucătărie.

  1. Folosește lămâia pentru curățare

Tocătoarele din lemn sau din material plastic se pătează chiar și după prima folosire și, de multe ori, păstrează mirosul alimentului care a fost tăiat, oricât de bine ar fi spălate. Freacă aceste suprafețe cu o lămâie tăiată pe jumătate: se va curăța și mirosul va fi eliminat.

  1. Cum scapi de mirosul de usturoi sau pește din vase

Se știe că mirosul de usturoi, ceapă sau pește dispare mai greu de pe vase, chiar dacă le-ai spălat bine. Clătește-le cu apă și oțet după spălare și mirosul dispare imediat.

  1. Păstrează la congelator ceapa tocată 

Ceapa tocată este folosită la cele mai multe mâncăruri gătite, dar pregătirea ei este destul de neplăcută, chiar dacă o faci cu un robot, pentru că îți vor lăcrima ochii și va trebui să scapi de mirosul persistent rămas pe ustensile, ca să eviți transferarea lui la alte alimente. Toacă dublul sau triplul cantității necesare pentru o mâncare și păstrează la congelator, în pungi, cantitatea suplimentară.

  1. Cum păstrezi verdeața proaspătă mai multe zile

Pentru a menține verdeața tocată proaspătă mai multe zile, înfășoar-o într-un prosop de bucătărie umed, apoi pune-o în frigider, în sertarul pentru legume.

  1. Cum se curăță ușor usturoiul

Pune cățeii într-un borcan pe care îl acoperi cu un capac,  apoi îl agiți bine 2-3 minute. Coaja se va desprinde apoi mult mai ușor.

  1. Păstrează pâinea proaspătă și a doua zi

Pune pâinea într-o pungă din plastic împreună cu o tulpină de țelină proaspătă. Pâinea va absorbi treptat umiditatea din țelină, reîmprospătând-o pentru încă o zi.

  1. Cum decojești ușor ouăle fierte

După fierbere, lasă oul timp de 10 minute într-un vas cu apă rece. Un alt truc este să adaugi în apa în care fierbi oul câteva picături de oțet sau zeamă de lămâie.

  1. Stoarce toată zeama dintr-o lămâie

Pentru a stoarce toată zeama dintr-o lămâie, ţine-o mai întâi timp de o oră în apă caldă.

  1. Cuțite ascuțite cu cana

Dacă lama cuțitului s-a tocit, întoarce cana de apă sau cafea cu gura în jos și ascute-l de baza poroasă, în formă de cerc, ținând cuțitul ușor înclinat. Trece cuțitul de câte 20 de ori pe fiecare parte pe această suprafață.

  1. Cum îndepărtezi ușor mâncarea lipită de pe cratiţă

Ține timp de câteva ore la frigider cratița de care s-a lipit mâncarea. Resturile vor fi îndepărtate mult mai ușor după ce se răcesc bine.

Sursa foto: pexels.com

 

 

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *