Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Ungaria prelungește stare de urgență până în februarie! Ce restricții sunt obligați să respecte oamenii

Potrivit unui decret guvernamental adoptat marţi, Ungaria prelungește starea de urgență până la data de 8 februarie. Cetățenii trebuie să respecte în continuare restricții dure, iar circulația pe timpul nopții este interzisă.

Numărul de contaminări cu noul coronavirus este în creştere în Ungaria din septembrie, însă abia la începutul lui noiembrie guvernul lui Viktor Orban a decis să înăsprească restricţiile. Astfel cetățenii trebuie să respecte noile măsuri care includ o interdicţie de circulaţie între orele 20:00 şi 05:00, interdicţia privind adunările şi trecerea la cursuri online pentru licee şi universităţi. (CITEȘTE ȘI: ANUNȚUL OFICIAL AL GUVERNULUI DE LA BUDAPESTA! ROMÂNII CARE MERG ÎN UNGARIA O SĂ FIE PLASAȚI ÎN CARANTINĂ)

În ciuda faptului că a fost  reintrodusă starea de urgență, premierul Viktor Orban a declarat că teatrele, cinematografele și sălile de sport vor rămâne deschise. De asemenea, în interiorul sălilor de sport vor avea acces un număr restrâns de persoane, care vor avea obligația să poarte masca de protecție și să păstreze distanțarea socială. Tot în urma acestei decizii, parcarea autoturismelor va fi gratuită în speranța că în acest fel se va evita aglomerarea transportului în comun.

Coronavirus în Ungaria

Peste 4.200 de noi cazuri şi 99 de decese au fost înregistrate miercuri, în uşoară scădere după recordurile din ultimele săptămâni în Ungaria. În prezent, aproape 7.500 de bolnavi sunt spitalizaţi, dintre care 581 sunt conectaţi la ventilatoare. (VEZI ȘI: SITUAȚIE TRAGICĂ PENTRU FRANȚA! ESTE PRIMA ȚARĂ DIN UE CARE DEPĂȘEȘTE 2 MILIOANE DE ÎMBOLNĂVIRI)

De la începutul pandemiei, Ungaria a înregistrat un dotal de 157.000 de cazuri de persoane infectate cu noul virus. Conform statisticilor oficiale, în total, 3.380 de persoane au murit din virusului SARS-CoV-2.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *