Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Ionuț Anghel, pacientul care aștepta de trei ani un transplant la plămâni, a murit. Ultimul mesaj postat de pe patul de spital: ”Eu mă lupt pentru fiecare zi”

Ionuț Anghel, tânărul din Focșani care în ultimii trei ani aștepta un transplant de plămâni, a murit. Duminică, el a postat ultimul său mesaj de pe patul de spital.

Din cauza probemelor de sănătate pe care le avea, funcțiile plămânului funcționau în proporție de 15%. Pentru a supraviețui, Ionuț Anghel avea nevoie de un transplant de pămâni. Tânărul de 35 de ani aștepta încheierea unui acord negociat de autoritățile române cu o altă țară.

Din păcate, însă, starea lui de sănătate s-a înrăutățit și a fost internat în spital. Duminică, Ionuț Anghel a transmis un mesaj de pe patul de spital, după ce a aflat de mobilizarea autorităților în cazul medicului erou de la Piatra Neamț.

”Ce țară… Trăim într-o țară în care dacă o singură persoană are o boală ce are nevoie de tratament sau transplant (în cazul meu), în afara țării, nu reușește mare lucru… Se lovește de tot ce ține SISTEM MEDICAL ROMÂNESC și de toate prostiile birocratice (care în afară se rezolvă imediat, la noi durează cu săptămânile) și de oamenii din sistem care fug de responsabilitate.

Eu mă lupt pentru fiecare zi și noapte de noapte în speranța că va exista și un „mâine” și am afirmat asta în mai multe rânduri însă „cei de sus” au dat din cap în sens afirmativ că am nevoie de ajutor și cam atât… nimic concret! Când văd ce-mi spun cei care s-au tratat în afară, că acolo se poartă cu ține că și cum ai fi de-al lor… Doar când auzi „ca și cu un OM” de-al lor sau nu, pentru mine nu a mai contat. Deci se pune prețul pe Viață, te ajută, nu te lasă să ajungi în ultima faza ca să-ți mute, mai apoi, un dosar de colo-colo.

Am observat cât de operativi au fost în cazul medicului erou care a fost mutat în Belgia. Jos pălăria. Deci se poate că să fim și operativi în timp util… Se poate dacă se vrea! Pentru restul bolnavilor care au nevoie, în cazul meu, de tratamente sau transplant în afară, de ce nu se reușește nimic? De ce nu putem fi mereu la fel de operativi și să punem accent pe VIAȚĂ? E nevoie să „dispărem” ca să punem capăt problemei și să nu mai stresăm pe nimeni? Încet încet, o să rămânem și fără bani de medicamente și terapii și atunci… Dumnezeu cu mila. Sper că cei cu putere de decizie să realizeze că noi murim, la propriu, pe zi ce trece, chiar dacă nimeni nu înțelege asta. De ce e nevoie de astfel de tragedii ca să se tragă mereu câte un semnal de alarmă în acest Sistem? De câte semnale de alarmă e nevoie? Deja începem să le numărăm la două mâini”, a scris Ionuț Anghel.

Toți Miniștrii Sănătății și șefii Agenției Naționale pentru Transplant i-au promis lui Ionuț Anghel că îl vor ajuta. Agenția Națională de Transplant a avut discuții cu cea din Italia, însă cazul a fost refuzat, deoarece era complicat.

La începutul lunii octombrie a avut loc, de asemenea, un „protest pentru viață” în Focșani. Zeci de oameni au ieșit în stradă pentru a le cere autorităților să-l ajute pe tânărul de 35 de ani. Din păcate, însă, Ionuț Anghel s-a stins din viață.

 

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *