Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Gabriela Firea, reacție tranșantă la adresa lui Klaus Iohannis în contextul tragediei de la Piatra Neamț „Este rușinos. Devine părtaș la catastrofă”

Gabriela Firea face declarații critice cu privire la atitudinea lui Klaus Iohannis în ceea ce privește tragedia care a avut loc la Piatra Neamț.

Firea a punctat faptul că se aştepta ca preşedintele Iohannis să fie consecvent şi să ceară demisia guvernului, aşa cum a procedat în 2015, după incendiul de la Colectiv.

„Este rușinos pentru președintele țării ca, după un an de când și-a instalat Guvernul Său la conducerea țării, să mai dea vina pe adversarii săi politici! Toată lumea se aștepta astăzi să-l vadă pe președintele României că dă dovadă de consecvență și cere acestui Guvern să plece, la fel cum a făcut în cazul tragediei de la Colectiv.

Dar, în loc să-i ceară demisia lui Orban și lui Tătaru, l-am văzut pe președinte cum devine părtaș la catastrofa sanitară provocată de Guvernul Său.

A avut toate pârghiile legale la dispoziție.

Noi i-am propus chiar de la începutul pandemiei un Pact pe sănătate, un armistițiu politic, pentru a trece cu bine țara prin această criză sanitară cumplită.

Parlamentul a votat tot ce au vrut ca să combată pandemia. Din responsabilitate! Si grija fata de oameni!

Au făcut tot ce au vrut timp de 12 luni! Au taiat si au spanzurat!

Au devalizat banii din Sănătate prin achiziții anchetate acum de DNA, cu măști de protecție de 32 de lei bucata, cu izolete la preț de automobil, cu combinezoane de zece ori mai scumpe.

Acolo s-au dus banii de care sistemul medical avea atâta nevoie!

Sub paravanul stării de urgență, Orban și Tătaru au împânzit sistemul de sănătate cu politruci, cu rude, cu chelneri, și cu penali puși la conducerea spitalelor sau la inspectoratele pentru situații de urgență.

Da, la Neamț, Consiliul Județean s-a opus numirii la conducerea spitalului a unui patron de pompe funebre.

Acesta e „specialistul” pe care voia să-l pună acolo Guvernul lui Iohannis!

Domnule Iohannis, dacă ați fi cerut astăzi demisia Guvernului, așa cum ați făcut-o în urmă cu 5 ani, ați fi câștigat respectul întregului popor!

Chiar și al meu personal!

Ați ratat, însă, din nou șansa de a fi președintele românilor.

Ați rămas doar șeful unei găști politice!”, scrie Gabriela Firea pe Facebook.

 

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *