Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Damian Drăghici, mărturisiri sincere despre viața lui. “În perioada pandemiei am ajuns într-un loc în care fugim de noi în fiecare zi”

Damian Drăghici a cântat pe cele mai mari scene ale lumii cu nume importante ale muzicii internaționale şi de fiecare dată a ridicat sala în picioare. Este este unul dintre cei mai apreciați interpreți din România.

Experiența muzică a lui Damian Drăghici, invitatul “Rețelei de idoli”, de luni, 16 noiembrie, de la ora 21.00, e cunoscută iar despre interviul oferit Irinei Păcurariu, pentru TVR 2, artistul spune că este cel mai sincer pe care l-a dat.

“Bunicii m-au crescut. Pe mama am cunoscut-o acum un an, iar pe tata nu cred că l-am făcut niciodată fericit, nu l-am mulțumit, în general, nimeni în familie nu e mândru de mine, lucru care m-a deranjat și de asta nu m-am oprit să încerc să dovedesc.

Întotdeauna mă gândesc că nu am făcut nimic în viață, mi s-a spus întotdeauna n-o să faci nimic, o să te bată râsul… Când ți se spune că nu o să faci nimic, sunt vorbe pe care ți le spui, mai târziu, tu”, spune artistul.

A fugit de acasă la vârsta de 18 ani

Născut într-o familie de muzicieni, Damian Drăghici a început să învețe naiul la vârsta de 10 ani, după ce cântase la diferite instrumente de la vârsta de 3 ani.

A fugit din România la 18 ani, prin Iugoslavia, ajungând
ulterior în Grecia. După ce a cântat o vreme pe străzi și cluburi, a fost
descoperit de subsidiara olandeză a firmei Sony Music, care i-a oferit șansa să
înregistreze. După o audiție ce a avut loc la Atena, i-a fost oferită o bursă
integrală la Colegiul de Muzică Berklee, din Boston.

La Berklee, nefiind niciun profesor de nai cu care să poată studia, a studiat cu profesorul de saxofon George Garzone. A locuit în Los Angeles, are 20 albume înregistrate și a participat ca invitat pe un album care a câștigat un Premiu Grammy, anume albumul “Silver Solstice”, al formației Paul Winter Consort, în 2006. În luna martie, în pandemie, artistul a scos oamenii la ferestre cu naiul său, susținând un concert în balconul casei sale. “Cred că în perioada pandemiei am ajuns într-un loc în care fugim de noi în fiecare zi – de asta divorțuri, separări. În următoarea viață, dacă ar fi să mă întorc și să îmi aleg o meserie nobilă, aș vrea să fiu doctor.

Nu există lucru mai nobil… aparent, artiștii se dăruiesc altora, dar noi suntem egoiști. Îmi spunea cineva că Pleșu a ascultat Romica Puceanu, multă lume a ascultat muzică lăutărească veche. Noi o știm, cei din altă generație…”, a mai adăugat Damian Drăghici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *