Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Fetiță de 10 ani, violată de mai multe ori de un fost dascăl bisericesc din Neamț. Ce le-a cerut bărbatul magistraților

O copilă de 10 ani din județul Neamț a fost agresată sexual în mod repetat de un bărbat care a cântat într-o biserică. În prezent, violatorul se află după gratii și riscă să primească o pedeapsă de până la 12 ani de închisoare. Din arest, el a depus o cerere ca să fie judecat în liberate.  

Un fost dascăl bisericesc a violat o fată în vârstă de 10 ani

Potrivit anchetatorilor, coșmarul minorei a început de anul trecut, pe când avea 9 ani și este singură la părinți. Familia trăiește într-o casă sărăcăcioasă și, de multe ori, adulții se certau din cauza consumului de alcool. În vârstă de 61 de ani, Ioan C. a ademenit copila cu sume cuprinse între 10 – 20 de lei şi ar fi întreţinut cu aceasta relaţii sexuale orale. Fata a fost consiliată psihologic după implicarea primăriei din localitate şi ancheta desfăşurată de Direcţia de Generală de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Neamţ și, la un moment dat, a povestit tot ceea ce a îndurat.

“Dispune arestarea preventivă a inculpatului C. Ion, aflat în stare de reţinere (…), cercetat în dosarul penal nr. 368/P/2020 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, pentru comiterea infracţiunii de viol în formă continuată (…), pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 10.11.2020 şi până la data 09.12.2020, inclusiv”, se arată într-un comunicat al Judecătoriei Piatra Neamţ, relatează adevarul.ro.

Violatorul riscă până la 12 ani de închisoare

Dacă în alte speţe de acest gen, autorii se resemnează cu starea de detenţie şi nu contestă sentinţa, pentru a nu se întoarce în familie şi comunitate unde ar fi expuşi oprobiului public, nu aşa stau lucrurile în acest caz. Ioan C. a depus o cerere prin care solicită înlocuirea arestului cu o măsură mai blândă, respectiv controlul judiciar sau arestul la domiciliu. Articolul 218 din Noul Cod Penal prevede că raportul sexual, actul sexual oral sau anal cu o persoană, săvârşit prin constrângere, punere în imposibilitate de a se apăra ori de a-şi exprima voinţa sau profitând de această stare, se pedepseşte cu închisoarea de la 3 la 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi. Numai că, în cazul în care victima este minoră, sancţiunea este între 5 şi 12 ani.

Urmează ca o soluţie definitivă în ceea ce priveşte cererea acuzatului să fie pronunţată, zilele viitoare, de către magistraţii de la Tribunalul Neamţ. Inculpatul din acest dosar este căsătorit, are doi copii majori, care lucrează în străinătate, în Italia. Ioan C. şi-a pierdut calitatea de cântăreţ bisericesc la aşezământul din localitatea de domiciliu în urma unei aventuri amoroase. A fost dat afară după ce s-a aflat că ar fi avut relaţii cu o femeie, consătenii nefiind de acord ca el, persoană însurată, să slujească alături de preot, la sărbători. După acest episod a ajuns la un schit din zonă, unde a prestat tot ca dascăl.

Sursa foto simbol: pixabay.com/ro

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *