Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Chirurgul craiovean ucis de COVID-19, aplaudat de colegi la plecarea pe ultimul drum

Zeci de medici şi asistente de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova şi-au luat rămas bun de la medicul chirurg care a murit, miercuri seara, de COVID-19. Au venit cu flori la morga spitalului şi l-au aplaudat. Familia era dărâmată de durere. CANCAN.RO vă prezintă imaginile emoționante. Atenție, conținut care vă poate afecta emoțional!

Încă un medic din Craiova a murit, miercuri seară, la spital. Chirurgul fusese confirmat cu COVID-19 acum o săptămână. Este deja al treilea medic din Craiova care a fost învins de COVID-19.

Un preot a oficiat un scurt serviciu religios înainte de plecarea spre cimitir

Medicul chirurg Firmilian Calotă, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Craiova, a decedat miercuri seara în spital, unde se afla internat după ce fusese depistat pozitiv cu noul coronavirus. Anunţul a fost făcut și pe Facebook de către foştii colegi. (VEZI ȘI: MEDIC DE FAMILIE INFECTAT CU COVID-19, GĂSIT MORT ÎN CABINETUL SĂU. DSP BOTOȘANI CAUTĂ PACIENȚII CU CARE A INTRAT ÎN CONTACT)

„Cu deosebit regret, promoţia ’74 a Colegiului Naţional «Carol I» (fostul Liceu «Nicolae Bălcescu» din Craiova) anunţă trecerea în nefiinţă a colegului lor dr. Calotă Firmilian!”, a scris unul dintre colegi.

Fost director al Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova, Firmilian Calotă era profesor universitar la Facultatea de Medicină din Craiova, avea 66 de ani şi fusese depistat pozitiv la noul coronavirus în urmă cu o săptămână. El a fost deja înmormântat.

Cifrele pandemiei în România, la zi

Până astăzi, 13 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 343.725 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

231.808 pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 9.489 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv, informează Grupul de Comunicare Strategică.

Până astăzi, 8.684 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. (CITEȘTE AICI: DECLARAȚIILE UNUI MEDIC EPIDEMIOLOG: ”DACĂ 90% DIN OAMENI AR FACE ACEST LUCRU, AM BLOCA TRANSMITEREA CORONAVIRUSULUI”)

În intervalul 12.11.2020 (10:00) – 13.11.2020 (10:00) au fost raportate 174 decese (100 bărbați și 74 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Arad, București, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Botoșani, Brașov, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Galați, Harghita, Ilfov, Ialomița, Iași, Mehedinți, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Sălaj, Suceava, Timiș, Teleorman, Vrancea și Vaslui.

Peste 1.100 de pacienți cu COVID-19 sunt internați la ATI

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 20 – 29 de ani, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani, 5 decese la categoria de vârstă 40-49 de ani, 18 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 39 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 66 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 44 decese la categoria de peste 80 de ani.

168 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 6 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 12.892. Dintre acestea, 1.149 sunt internate la ATI.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro, să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp. 

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *