Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Corina Chiriac face inhalații pentru a se proteja de răceală. ”Este un excelent anti-Covid”. Părerea medicilor

Îndrăgita cântăreață de muzică ușoară Corina Chiriac, 71 de ani, a dezvăluit pe pagina sa de Facebook tratamentul său pentru ”anotimpul răcelilor”: inhalație cu aburi aromatizați cu frunze de mentă, levănțică sau frunze de ceai, plus o aspirină topită în apa fierbinte.

”Dragii mei, vreau să vă amintesc un leac fără vârstă pe care îl practic eu și care este un excelent anti-Covid. Răceala este o hipotermie, deci trebuie înainte de toate să reîncălzim corpul. Dacă deja ne curge nasul, ne ustură ochii și ne „țin” mușchii spatelui, trebuie să încălzim capul. Iată cum mă vindec eu și ce „secrete” folosesc. Mulțumesc pentru atenție și vă doresc sănătate”, le-a scris Corina Chiriac fanilor săi pe contul său de socializare.

Corina Chiriac folosește terapia prin aburi pentru a nu răci FOTO: Facebook / Corina Chiriac

Medic epidemiolog: ”Preventiv putem face orice. Inhalațiile nu pot fi folosite însă ca tratament anti-COVID”

”Inhalațiile nu strică, mai ales pentru persoanele care au sinuzită sau nasul înfundat. În niciun caz, inhalațiile nu pot fi folosite ca tratament anti-COVID”, a declarat pentru Libertatea medicul epidemiolog Luminița Luminos.

Aceasta a adăugat: ”Preventiv putem face orice, putem lua vitamina C, D. Și leacurile noastre băbești cu gargara cu apă cu sare dau bune rezultate acum, mai ales pe timp de iarnă, la persoane care fac frecvent infecții respiratorii. Dacă faci profilatic poți să încerci orice, dar în momentul în care ai COVID sub nicio formă această infuzie nu tratează boala”.

Cinci pași pe care îi urmează Corina Chiriac în lupta cu răceala și gripa

Seara, după ce am aerisit, fierb apa într-o cratiță, cu frunze de mentă, levanțică sau frunze de ceai. Adaug în apa fierbinte o aspirină și mă asigur că s-a topit. Dau cu cremă în jurul ochilor și pe față, mă leg cu o basma de bumbac pentru că voi transpira și mă „împrietenesc” câteva minute cu temperatura apei fierbinți. Mă acopăr cu un prosop mare și gros.Apoi mă aplec peste apa fierbinte. Stau deasupra apei 30, 40 de minute. Inspir pe nas și pe gură, pe rând. La peste 56 de grade, virusul Corona moare. Opțional ascult în acest timp muzică de relaxare și îmi închipui numai stări frumoase… La final, mă usuc pe păr, schimb basmaua cu o căciuliță și pun un prosop uscat în jurul gâtului. Dorm cât mai înfofolită, într-o cameră încalzită (calorifer electric ?!) iar a doua zi caut să nu ies în frig. Dacă e nevoie, seara următoare repet procedura. Să fiți bine.

Dragii mei, pentru ca suntem in anotimpul „racelilor” vreau sa va amintesc un leac fara virsta pe care il practic eu si…

Publicată de Corina Chiriac pe Miercuri, 11 noiembrie 2020

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *