Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Alex Bodi va afla astăzi, după ora 14.00, dacă va fi arestat preventiv pentru 30 de zile

Opt persoane au fost reţinute de DIICOT, în dosarul în care ar fi implicat și fostul soţ al Biancăi Drăguşanu. Alex Bodi va afla astăzi, după ora 14.00, dacă va fi arestat preventiv pentru 30 de zile.

Miercuri, la primele ore ale dimineții afaceristul a fost ridicat din vila sa din Pipera, de către procurorii DIICOT. În prezent, se află la sediul DIICOT Craiova și a fost reținut pentru 24 de ore. La intrarea în sediul DIICOT Craiova, avocatul afaceristului a susținut că Alex Bodi nu este vinovat de niciuna dintre acuzații și că adevărul va ieși la suprafață.

12 persoane au fost duse aseară la audieri, în urma percheziţiilor. Joi, Alex Bodi urmează să fie prezentat în fața magistraților, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Afaceristul va afla astăzi, după ora 14.00, dacă va sta în spatele gratiilor sau nu. (CITEȘTE ȘI: UM A AJUNS ALEX BODI PUTRED DE BOGAT. CE AVERE ARE FOSTUL SOȚ AL BIANCĂI DRĂGUȘANU)

Alex Bodi,  implicat într-un dosar de trafic de persoane și proxenetism

Anchetatorii spun că, la scurt timp după destructurarea unei grupări conduse de membru marcant al lumii interlope (grupare specializată în traficul de persoane și proxenetism), suspectul în cauză (unul dintre locotenenții persoanei mai sus menționate), în timp ce se afla deținut într-un penitenciar, în perioada 2008 – 2011, împreună cu alți trei deținuți au folosit rețelele sociale în scopul recrutării unor tinere care practicau prostituția și, inducându-le în eroare, fie cu promisiunea unui viitor comun (metoda loverboy), fie cu identificarea unui loc de muncă avantajos, respectiv profitând de starea lor de vulnerabilitate (situație materială precară, naivitate, lipsă de educație – factori determinanți pentru respectivele tinere în alegerea practicării prostituției), le-au convins să se prostitueze în beneficiul lor.

Sub coordonarea liderului, s-au pus bazele unei grupări infracționale specializate, în principal, în traficul de persoane, trafic de minori și proxenetism și în secundar în șantaj (consecință a plății unor taxe de protecție).

După ce au ieșit din penitenciar, în scurt timp, la gruparea infracțională au aderat alți 12 suspecți, împreună cu care au recrutat și alte victime, le-au transportat și adăpostit în state occidentale (Germania, Spania, Italia, Marea Britanie, Elveția), și le-au constrâns să practice prostituția în favoarea lor, în diverse cluburi de profil.

„Victimele care, după ce erau transportate în străinătate, refuzau să practice prostituția erau sechestrate și supuse unor violențe extreme (chiar și unor violuri), pentru a fi determinate să nu mai opună rezistență. În cele mai multe cazuri, victimele au fost ținute în imobile închiriate de către liderul grupării, au fost transportate zilnic la locurile unde erau obligate să practice prostituția, erau permanent controlate/supravegheate, iar sumele de bani erau luate în totalitate de membrii grupării.

În urma cercetărilor, s-a stabilit faptul că tinerele au fost exploatate cu precădere în cluburi de noapte sau locații închiriate pe teritoriul Germaniei, pe raza orașelor Berlin, Bonn, Stuttgart și Frankfurt (Germania), dar și pe teritoriul altor state europene (Italia, Spania, Marea Britanie, Cehia, Elveția, Austria)”, spun procurorii.

 

Sursa

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *