Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Suedia, primele restricții oficiale de la începutul pandemiei. Ce măsuri iau autoritățile

Suedia este țara care până acum nu a impus restricții oficiale din cauza pandemiei. Toate regulile de distanțare și protecție erau, până acum, puse sub formă de recomandare. Restricțiile oficiale vor intra în vigoare din data de 20 noiembrie.

Autoritățile din Suedia adoptă restricții pentru a evita răspândirea virusului în rândul populației. Din 20 noiembrie în baruri și restaurante nu se va mai vinde alcool după ora 20.00 și se vor închide la ora 22.30, scrie Daily Mail. Este prima formă de lockdown pe care Suedia o anunță de la începutul pandemiei. Restricțiile o să fie valabile până cel puțin în februarie. (CITEȘTE ȘI: OMS, SCHIMBARE RADICALĂ DE OPINIE, ÎN CONTEXUL PANDEMIEI DE COVID-19: „SUEDIA REPREZINTĂ UN MODEL DE VIITOR”)

„Ne confruntăm cu o situație care poate deveni foarte gravă. Riscăm să ajungem în poziția în care am fost în primăvară”, a declarat premierul Stefan Lofven, potrivit DailyMail.

Coronavirus în Suedia

Suedia a anunțat, miercuri, 4.467 de cazuri noi de infectare, iar spitalele se confruntă cu un număr mare de internări. Mai mult, în ultimele zece zile, numărul pacienților de la ATI s-a dublat în Suedia. În aceste condiții autoritățile vin cu restricții. (VEZI ȘI: MĂȘTILE DIN CHINA AU PICAT TESTUL DE CALITATE! FINLANDA ȘI SUEDIA AU OPRIT DISTRIBUȚIA LOR ÎN SPITALE)

Având în vedere că recomandările au dat rezultate destul de slabe, Premierul Lofven a declarat că este gata să impună măsuri mai stricte pentru a limita întrunirile publice și răspândirea virusului. Recent, autoritățile din 13 regiuni din cele 21 ale Suediei au emis recomandări pentru populație, printre acestea numărându-se și evitarea contactului fizic cu persoane din afara locuinței.

Sursa

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *