Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Medic de familie infectat cu Covid-19, găsit mort în cabinetul său. DSP Botoșani caută pacienții cu care a intrat în contact

Un medic de familie din Botoșani a fost găsit inconștient în cabinetul său. Imediat la fața locului a fost chemat un echipaj de medici care au încercat să îi salveze viața, însă eforturile lor au fost în zadar. Se pare că femeia era infectat cu COVID-19.

Medicul de familie în vârstă de 46 de ani ar fi fost găsit în stare de inconştienţă în cabinetul său, în urma intervenției, cadrele medicale i-au prelevat probe pentru testul SARS-CoV-2. Femeia nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind constatat decesul.

„Răspunsul testului PCR a venit marţi seară târziu, după ce a fost recoltat în timpul resuscitării. Testul SARS-CoV-2 a ieşit pozitiv”, a afirmat Adăscăliţei, potrivit Digi 24.

În urma acestui caz, Direcţia de Sănătate Publică a demarat, miercuri, o anchetă pentru a stabili persoanele cu care medicul de familie ar fi intrat în contact până la momentul decesului. În plus, urmează să se stabilească cu precizie cauza care a dus la decesul doctoriței.

Miercuri, în Botoșani au fost raportate 130 de noi cazuri de coronavirus, iar rata de infectare a ajuns la 2, 68 la mia de locuitori. (CITEȘTE ȘI: SIBIUL VA INTRA ÎN CARANTINĂ, DUPĂ CE RATA DE INFECTARE A DEPĂȘIT 11 LA MIA DE LOCUITORI. „ESTE MOMENTUL SĂ SE IA O ASTFEL DE MĂSURĂ”)

Coronavirus în România

Până astăzi, 11 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 324.094 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre acesta 218.086 de pacienți au fost declarați vindecați. Până astăzi, 8.389 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. (VEZI ȘI: CORONAVIRUS ROMÂNIA, 11 NOIEMBRIE. 203 DECESE, ÎNREGISTRATE ÎN ULTIMELE 24 DE ORE)

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 9.799 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. În intervalul 10.11.2020 (10:00) – 11.11.2020 (10:00) au fost raportate  203 decese (116 bărbați și 87 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus.

Sursa

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *