Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Dezastru la nivel global! Numărul cazurilor de Covid-19 a depășit 50 de milioane

O analiză nouă publicată de agenția Reuters,  arată că numărul de cazuri de infectare cu coronavirus a ajuns la 50 de milioane la nivel global. Octombrie a fost cea mai neagră lună a pandemiei, media ultimelor șapte zile arătând că numărul cazurilor crește cu peste 500.000, mai exact cu 540.000 în fiecare zi.

Statele Unite ale Americii a înregistrat peste 100.000 de cazuri zilnice în cel de-al doilea val al pandemiei, iar în Europa a existat o creștere majoră a îmbolnăvirilor, ceea ce a contribuit la o explozie pe plan mondial. În China, aproximativ 1,25 de milioane de oameni au murit de la începutul pandemiei, care a apărut la finele lui 2019.

Europa, cea mai afectată

În prezent, cea mai afectată zonă de pe Glob de pandemia de Covid. Cu aproximativ 12 milioane de cazuri, Europa este cea mai afectată regiune, depăşind America Latină. Mai mult, 24% dintre decesele provocate de Covid-19, s-au înregistrat în Europa.

La nivelul continetului a fost raportat aproximativ 1 milion de infecţii noi de coronavirus la 3 zile, adică 51% din totalul mondial, mai arată analiza Reuters.

Potrivit mediei ultimelor şapte zile, Franţa înregistrează 54.440 de cazuri pe zi, un nivel mai ridicat decât în India, care are o populaţie mult mai numeroasă. Al doilea val de coronavirus pune la încercare sistemele de sănătate din Europa, fapt ce a determinat Germania, Franţa şi Marea Britanie să impună cetăţenilor o nouă rundă de lockdown.

Sursa

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *