Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Zi nefastă pentru Italia! A fost înregistrat un nou record de infectări. S-au raportat peste 39.000 de cazuri în ultimele 24 de ore

Pandemia îngenunchează multe țări din Europa. În Italia lucrurile sunt îngrijorătoare, a fost înregistrat cel mai mare bilanţ raportat până acum de autorități.

În ultimele 24 de ore, Italia a înregistrat alte 39.811 de cazuri noi de persoane infectate cu noul virus, a anunţat, sâmbătă, Ministerul Sănătăţii. Mai mult, bilanțul negru al deceselor a înregistrat alte 425 de decese asociate coronavirusului, în scădere faţă de cele 446 de decese înregistrate vineri.

Zona cea mai afectată în acest moment continuă să rămână Lombardia, cu 11.489 de cazuri noi, faţă de 9.934 de cazuri înregistrate vineri. Regiunea vecină Piemont este a doua cea mai afectată.

De la începutul pandemiei, Italia a înregistrat un total de 902.000 de cazuri de persoane infectate. În ceea ce privește bilanțul deceselor, acesta a ajuns la 41,063. (CITEȘTE ȘI: ITALIA A RAPORTAT CEL MAI MARE NUMĂR DE DECESE DIN CAUZA CORONAVIRUSULUI, DE LA ÎNCEPUTUL PANDEMIEI)

Italia a intrat în carantină

Epidemia de coronavirus a împins Italia sper a doua carantină totală. Giuseppe Conte, premierul Italiei, a semnat decretul prin care se instaurează carantina pe întreg teritoriul naţional începând de joi, 5 noiembrie, de la ora locală 22:00. (VEZI ȘI: ITALIA INTRĂ ÎN CARANTINĂ JOI SEARĂ. MĂSURA ESTE VALABILĂ PE ÎNTREG TERITORIUL ȚĂRII. SE IMPUN RESTRICȚII DE CIRCULAȚIE ȘI ALTE REGULI DURE)

Perioada de carantină o să dureze până în data de 3 decembrie și au fost impuse noi reguli dure. Conform decretului, au fost impuse restricţii de circulaţie la nivel național de la ora 22:00, până la 5 dimineaţa. Astfel, în timpul nopții nu se poate ieși din casă decât din motive legate de muncă sau de sănătate, ce trebuie justificate cu o adeverință.

Mai mult, centrele comerciale se închid în weekend și de sărbători (dacă va exista vreo zi de sărbătoare pe parcursul lockdown-ului), iar transportul public nu acceptă mai mult de 50% din capacitatea totală a pasagerilor.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *