Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Vasile Gherasim, fost primar în București a încetat din viață

Fostul primar al Sectorului 1 și deputat în Parlament a încetat din viață, la vârsta de 70 de ani. Vestea morții sale a fost dată printr-un cominicat al Curții de Conturi.

„Cu profundă tristeţe am primit vestea plecării dintre noi a colegului nostru, Vasile Gherasim, consilier de conturi în cadrul Curţii de Conturi a României. Prieten, coleg, conducător de departament, cu toţii am pierdut în primul rând un OM, un exemplu de profesionalism, putere de muncă şi abnegaţie în slujba binelui comun. Vasile Gherasim s-a născut în 27 ianuarie 1950, în localitatea Moineşti, judeţul Bacău.  Licenţiat în drept şi sociologie, doctor în sociologie urbană, Vasile Gherasim a desfăşurat pe parcursul carierei sale o intensă activitate în administraţia publică centrală şi locală a statului român”, se precizează într-un comunicat al Curţii de Conturi, transmis Agerpres.

Vasile Gherman a fost la conducerea primăriei Sectorului 1 în anul 2000. La terminarea mandatului a fost numit secretar de stat în Ministerul de Interne şi Administraţiei Publice, funcţie pe care a exercitat-o până în anul următor. Din 2005 până în 2008 și-a desfășurat activitatea în mediul privat. Ulterior, a fost  ales deputat, iar până în anul 2012  și-a desfăşurat activitatea în Parlamentul României. Ceva mai târziu a ocupat și  poziţia de consilier al Primarului General al Capitalei până în 2017

 

 

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *