Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Andreea Berecleanu câștigă procesul cu fostul soț, la 7 ani de la divorț. Argumentul forte care i-a convins pe magistrați

Au divorțat în urmă cu mai bine de șapte ani, dar nici până acum Andreea Berecleanu și Andrei Zaharescu nu și-au încheiat toate socotelile. De când au ales să meargă pe drumuri separate, cei doi foști soți au avut mai multe dispute în instanță. În cel mai recent proces, actualul consul general în Africa de Sud a cerut ca fosta știristă de la Antenă să răspundă patrimonial pentru insolvența companiei care le-a aparținut. CANCAN.RO vă prezintă, în exclusivitate, detalii de ultimă oră.

D.A.S. (Departamentul de Anchete Speciale al Cancan.ro) a intrat în posesia unor noi amănunte legate de controversa dintre foștii soți Andreea Berecleanu și Andrei Zaharescu.

Conflictul dintre fosta prezentatoare a Observatorului de la Antena 1 și fostul ei partener de viață, actualul consul general în Africa de Sud, pare departe de a se încheia. Totuși, știrista bifează o victorie de etapă.

S-au prescris faptele

Potrivit unor surse din mediul judiciar, în urmă cu doar câteva zile, judecătorii de la Tribunalul București au dat verdictul în procesul intentat de Andrei Zaharescu. Magistrații au respins acțiunea depusă de consul considerând că faptele s-au prescris. (CITEȘTE ȘI: ANDREEA BERECLEANU ÎL CHEAMĂ PE FOSTUL SOȚ LA JUDECATĂ ÎN SĂPTĂMÂNA MARE)

”Admite excepţia prescripţiei, invocată de pârâtă. Respinge acţiunea ca fiind prescris dreptul material la acţiune. Cu drept de apel în termen de 7 zile de la comunicare. Cererea de apel se va depune la Tribunalul Bucureşti secţia a VII-a civilă. Pronunţată azi 04.11.2020, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în decizia judecătorilor de la Tribunalul București.

Atragerea răspunderii pentru intrarea în insolvenţă – art. 169 Legea 85/2014

La cererea administratorului judiciar sau a lichidatorului judiciar, judecătorul-sindic poate dispune ca o parte sau întregul pasiv al debitorului, persoană juridică, ajuns în stare de insolvență, fără să depășească prejudiciul aflat în legătură de cauzalitate cu fapta respectivă, să fie suportată de membrii organelor de conducere și/sau supraveghere din cadrul societății, precum și de orice alte persoane care au contribuit la starea de insolvență a debitorului, prin una dintre următoarele fapte:

a. au folosit bunurile sau creditele persoanei juridice în folosul propriu sau în cel al unei alte personae;

b. au făcut activități de producție, comerț sau prestări de servicii în interes personal, sub acoperirea persoanei juridice;

c. au dispus, în interes personal, continuarea unei activități care ducea, în mod vădit, persoana juridică la încetarea de plăți;

d. au ținut o contabilitate fictivă, au făcut să dispară unele documente contabile sau nu au ținut contabilitatea în conformitate cu legea. În cazul nepredării documentelor contabile către administratorul judiciar sau lichidatorul judiciar, atât culpa, cât și legătura de cauzalitate între faptă și prejudiciu se prezumă. Prezumția este relativă;

f. au deturnat sau au ascuns o parte din activul persoanei juridice ori au mărit în mod fictiv pasivul acesteia; (NU RATA: ANDREI ZAHARESCU ÎI DĂ LOVITURA DE GRAȚIEI FOSTEI SALE SOȚII)

g: în luna precedentă încetării plăților, au plătit sau au dispus să se plătească cu preferință unui creditor, în dauna celorlalți creditori;

h: orice altă faptă săvârșită cu intenție, care a contribuit la starea de insolvență a debitorului, constatată potrivit prevederilor prezentului titlu.

Andreea Berecleanu și-a dat demisia de la Antena1
Andreea Berecleanu a fost chemată în instanță de fostul soț

Andreea & Andrei, o dispută care continuă!

„Războiul” dintre cei doi a pornit în urmă cu câțiva ani. Fosta prezentatoare de la Observator i-a intentat fostului ei soț mai multe procese pentru plata pensiei alimentare. Andrei Zaharescu ar fi obținut o reducere de 200 de dolari, față de 600 de dolari, cât ceruse în instanță. El a motivat atunci că are nevoie de bani pentru întreţinerea ultimului său fiu.

La rândul său, Andrei Zaharescu i-a cerut fostei soții plata cheltuielilor de judecată de până acum, care se ridică la aproximativ 6.000 de lei. Pentru plata datoriilor, Andrei Zaharescu ar fi intenționat să o execute silit pe Andreea Berecleanu.

„Cred că fiecare trebuie să rămână în rolul lui iniţial”

Andreea Berecleanu a decis, acum ceva timp, că e momentul să spună adevărul despre căsnicia eșuată.

„La un moment dat, în familia în care eram, în structura în care eram, nu se mai râdea şi asta a fost un semnal de alarmă important. Acum se râde, din nou, la noi în casă. De multe ori m-am simţit bărbatul în relaţie, că eu deţin frâiele şi cred că mi-am şi dorit asta, dar nu e neapărat ce trebuie. Şi în relaţia actuală, el simte asta şi se simte bine, pe termen scurt, dar pe termen lung, nu e bine. Cred că fiecare trebuie să rămână în rolul lui iniţial”, a declarat Andreea Berecleanu, la un post TV.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro, să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp. 

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *