Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

„Împăratul interlopilor” din România are și un „Unchi”. Ce au descoperit anchetatorii după ce i-au interceptat pe traficanții de droguri

Temutul interlop Uțu Rohozneanu, supranumit „Împăratul”, era arestat pe 19 octombrie pentru trafic de droguri de mare risc. O săptămână mai târziu, era prins și furnizorul său, un cetățean albanez deosebit de periculos, cunoscut în lumea interlopă drept „Unchiul”. CANCAN.RO a obținut detalii exclusive din dosarul instrumentat de DIICOT.

Vestit pentru cazierul bogat în materie de trafic de droguri, „Împăratul” se pregătea să vândă droguri de mare risc în Capitală atunci când a fost reținut, alături de alte două persoane.

Uțu Rohozeanu, cunoscut drept
Uțu Rohozeanu, cunoscut drept „Împăratul” printre interlopi

În urma unui flagrant, au fost găsite aproximativ  2.500 de pastile de Ecstasy în mașina „Împăratului”, al cărui nume este legat și de un dosar de trafic de droguri în Spania. La scurt timp după ce a fost reținut Rohozneanu, a „căzut” și dealerul său. CANCAN.RO a aflat, în exclusivitate cine este cetățeanul albanez luat pe sus de DIICOT pentru trafic de droguri de mare risc.

Cum a fost prins periculosul albanez

Potrivit unor surse judiciare, ar fi vorba despre Bernard Nikaj, căruia i se spune „Unchiul”, cercetat și el în dosarul interlopului Uțu Rohozneanu.

În 25 octombrie, procurorii de la crimă organizată din Pitești i-au luat pe sus pe albanez și pe un român, pentru că au comercializat droguri de mare risc, provenite de pe teritoriul Olandei și Marii Britanii. (VEZI ȘI: CELEBRUL DEALER DE DROGURI AL VEDETELOR RECIDIVEAZĂ. ”PABLO ESCOBAR” AL ROMÂNIEI S-A FILMAT CU UN PISTOL ŞI O MACETĂ)

Pentru asta, ofițerii au scotocit locațiile în care stăteau cei doi și au ridicat trei laptopuri, 19 telefoane mobile, sumele de 12.000 de euro, 5.650 de lire sterline și 40.700 de lei, înscrisuri cu valoare probatorie, arme albe, precum și două autoturisme.

După reținere, procurorii s-au dus la judecător doar cu „Unchiul”, pentru care au cerut arestarea preventivă timp de 30 de zile. Anterior începerii dosarului, Direcția de Operațiuni Speciale a Poliției Române a documentat cazul și a produs probele necesare formulării acuzațiilor.

Pe fir cu „Unchiul”

„Unchiul” ar fi fost filat, interceptat, monitorizat 24/7, în baza unor mandate legale emise de un judecător, iar probele obținute îl arată ca o persoană temătoare. Mai precis, acesta amenința des cu moartea pe cei cu care făcea „afaceri”, de teamă ca vreunul dintre intermediari să nu îl dea pe mâna autorităților.

Datorie de un milion de euro

„Bernard Nikaj  intenționează să coordoneze noul transport de droguri ce constă în substanțe de natură sintetică, respectiv comprimate MDMA, cunoscute sub numele de «Ecstasy», în cantitate de 30.000 de comprimate. Transportul va fi efectuat pe ruta Stuttgart, Germania – România, fiind pregătit în Germania de către un cetățean turc care îi datorează lui Bernard Nikaj suma de 1.000.000 de euro, rezultată din tranzacții anterioare de droguri pe care aceștia le-au efectuat”, se arată în actele dosarului, intrate în posesia noastră. (NU RATA: TEMUTUL INTERLOP ”UNCHIUL” ȘI-A FĂCUT POFTELE CU O BLONDĂ + O BRUNETĂ)

Transportul de comprimate urma să fie efectuat de un român, șofer la o firmă de transport de marfă din Timișoara, urmând ca drogurile să fie disimulate în interiorul autocamionului pe care acesta urma să îl conducă.

„În continuare, s-a comunicat faptul că Bernard Nikaj  intenționează să vândă pe teritoriul României cantitatea de comprimate ce urmează să ajungă prin transportul menționat, și ulterior îi va da ** cantitatea de 3 kilograme de cocaină, care va veni cu un alt transport pe ruta Olanda-România, urmând ca banii rezultați din această cantitate să îi ofere * lui Bernard Nikaj  după ce drogurile vor fi valorificate de către *, conform înțelegerii dintre aceștia”, se mai arată în dosar.

Amenințările cu moartea

„Relația dintre numitul Bernard Nikaj și * reiese din procesele verbale redate în continuare, fiind una tensionată pe alocuri, numitul Bernard Nikaj  având momente în care se teme să nu fie deconspirat, motiv pentru care recurge la amenințări.

Cu toate acestea, numitul Bernard Nikaj , numit în continuare B. (persoanele cu care intră în contact adresându-i-se cu apelativul «Unchiul») are numeroase discuții cu numitul *, prin care îi cere acestuia să facă rost de un autoturism în vederea realizării transportului de droguri, pune la punct mai multe planuri cu privire la intrarea în țară a diverselor cantități de droguri și ulterior la comercializarea acestora, avertizându-l permanent pe * să fie atent, să nu vorbească pe telefon, presărând conversațiile cu amenințări cu moartea în cazul în care va fi trădat”, scriu anchetatorii.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro, să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

Sursa

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *